FOTO | Zlatko Dalic le-a răspuns contestatarilor! “Am plecat de jos și mi-am făcut un nume”

Performanța istorică a Croației de a se califica, pentru prima dată, în finala Cupei Mondiale nu a impresionat pe toată lumea.

Mai mulți specialiști din lumea fotbalului s-au arătat dezamăgiți de ultimul meci pe care ni-l rezervă, ultimul act al competiției. Motivul invocat de aceștia: nivelul slab al jucătorilor Croației. Mai mult, a fost pusă la îndoială inclusiv experiența profesională a selecționerului, Zlatko Dalic.

Din România, unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Dalic&Co. este directorul sportiv al vicecampioanei FCSB, Mihai Stoica, care consideră că, duminică, vom avea parte de o finală anostă. Într-o postare pe Facebook, oficialul roș-albaștrilor i-a desființat pe jucătorii Croației și pe selecționer:

„Un turneu final anost nu putea să se încheie decât cu o finală neinteresantă. Mai lipseşte să câştige trofeul egala Rusiei şi Danemarcei, o echipă cu titulari de la Besiktaş, Sampdoria şi Frankfurt şi un selecţioner care a antrenat Dinamo Tirana şi Al-Hilal B”, a scris Mihai Stoica pe contul său de socializare.

Citește și VIDEO | EXPLOZIE de BUCURIE în Croația! Sute de mii de fani au sărbătorit calificarea ISTORICĂ în finala Cupei Mondiale

Un turneu final anost nu putea să se încheie decât cu o finală neinteresantă. Mai lipsește să câștige trofeul egala…

Publicată de Mihai Stoica pe Miercuri, 11 Iulie 2018

Joi, Zlatko Dalic a acordat un amplu interviu publicației online 24matins.fr. Printre multe alte subiecte abordate, selecționerul a dorit să le închidă gura contestatarilor săi din lumea întreagă. Tehnicianul în vârstă de 51 de ani a declarat pentru sursa citată, că pe parcursul carierei a ales mereu calea cea mai dificilă şi că obişnuieşte să spună că dacă ar avea la dispoziţie Real Madrid sau FC Barcelona atunci ar obţine şi el trofee:

“Pe parcursul carierei mele, al vieţii mele, am ales mereu calea cea mai dificilă. Am plecat în străinătate cum am găsit de lucru. În Europa nu suntem respectaţi, chiar dacă antrenorii croaţi au reuşit. În Europa, vreţi nume mari… Am început la un club mic, spunându-le: ‘Nume mare, bani mulţi, greşeală mare’. Am început de jos şi mi-am făcut un nume, am antrenat la unele dintre cele mai mari cluburi din Asia.

dalic

Am crezut în mine şi când am fost chemat la naţională nu am stat pe gânduri. Însă nimic nu mi-a venit pe tavă, nu ca în Europa, unde unii au joburi la cluburi mari pentru că au fost jucători mari. Croaţia are antrenori mari: Niko Kovac, Slaven Bilic… Eu obişnuiesc să spun: daţi-mi Real Madrid sau Barcelona şi voi câştiga trofee”, a spus Dalic pentru 24matins.fr.

Franța și Croația sunt echipele calificate în finala Cupei Mondiale din Rusia, care se va disputa duminică, 15 iulie, de la ora 18:00, pe arena ‘Lujniki’ din Moscova.