Thailandezul Vichai Srivaddhanaprabha, fostul proprietar al clubului de fotbal Leicester, a fost omagiat astăzi pe străzile din oraș și la stadionul „King Power”. La un moment dat, deasupra arenei s-a format un curcubeu.

La orele prânzului, suporterii lui Leicester au pornit într-un marş din centrul oraşului spre King Power Stadium, înaintea meciului cu Burnley din Premier League.

La încălzire, jucătorii au purtat tricouri comemorative pentru fostul patron, cu mesajele „The Boss/Șeful” și „Mereu în inimile noastre”. Pe ecranele stadionului a fost difuzat un material video intitulat „Omagiu pentru Khun Vichai”.

Fanii au primit eșarfe comemorative și un program gratuit, de 100 de pagini, la care au contribuit cei mai importanți oameni din istoria clubului Leicester, inclusiv Claudio Ranieri și Esteban Cambiasso.

Înainte de startul jocului, fotbaliştii, staff-urile tehnice şi arbitrii s-au strâns la centrul terenului, fiind păstrate două minute de reculegere. A fost liniște totală în acest timp, apoi tot stadionul a aplaudat.

Meciul Leicester City – Burnley s-a terminat la egalitate, scor 0-0, în etapa a 12-a. Echipa antrenată de către Claude Puel ocupă poziția a zecea.

Miliardarul thailandez Vichai Srivaddhanaprabha, în vârstă de 60 de ani, a murit la 27 octombrie, alături de alte patru persoane, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit lângă stadionul King Power.

Vichai Srivaddhanaprabha a preluat clubul în 2010 şi a devenit o figură populară la nivel local, in special datorită activităţilor sale caritabile. În sezonul 2015-2016, Leicester, antrenată de italianul Claudio Ranieri, a reuşit cea mai mare performanţă din istoria clubului, câştigând titlul în Premier League.