Julen Lopetegui a fost prezentat oficial în funcția de antrenor al deținătoarei Ligii Campionilor, Real Madrid. Spaniolul în vârstă de 51 de ani a semnat un contract pentru următorii trei ani cu ‘galacticii’. Lopetegui a ținut să transmită un mesaj Federației Spaniole de Fotbal, care a decis să-l demită de la conducerea echipei naționale cu câteva zile înainte de Cupa Mondială.

Președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, a declarat că Julen Lopetegui trebuia să includă și forul de la Madrid în negocierile sale cu câștigătoarea Ligii Campionilor. Lopetegui avea contract cu naţionala Spaniei până în 2020.

Este o zi entuziasmantă pentru mine. Îi mulțumesc președintelui (n.a. – Florentino Perez) pentru încrederea acordată. Este o responsabilitate mare, vom lupta pentru a menține acest club la cel mai înalt nivel și chiar pentru a îmbunătăți anumite aspecte. Vrem să câștigăm totul, mă simt încrezător când văd forța pe care o emană Real Madrid. Ieri a fost cea mai tristă zi din viața mea, după decesul mamei mele (n.a. – îi dau lacrimile). Dar astăzi este cea mai fericită zi din viața mea. Voi rămâne alături de naționala Spaniei, sunt sigur că vor face o Cupă Mondială fantastică, mă simt parte din acea echipă.

Sunt foarte liniștit în privința modului în care am procedat, am fost profesionist și sincer. După ce jucătorii au aflat vestea, am asistat la cea mai bună ședință de antrenament din toată săptămâna. Loialitatea înseamnă să spui adevărul, atunci când este ceva de zis. Și prima persoană care a aflat a fost președintele Federației, apoi el a vrut să organizeze o conferință de presă. Eu trebuia să-mi dau acordul cu Real Madrid înainte de Cupa Mondială, nu s-a putut altfel. Am fost onest cu toată lumea, iar jucătorii m-au înțeles perfect, Mi-aș fi dorit ca Luis Rubiales să acționeze într-un alt mod„, a spus Lopetegui în cadrul festivității de prezentare la Real Madrid.

Julen Lopetegui a jucat ca portar, bifând 149 de meciuri în prima ligă din Spania. În 1990, a câștigat campionatul cu Real Madrid, iar în 1994 a cucerit Supercupa Spaniei cu FC Barcelona.

Și-a început cariera de antrenor în 2003, la Rayo Vallecano. În sezonul 2008-2009, a pregătit Real Madrid B, apoi a trecut pe la toate echipele de tineret ale naționalei Spaniei (U19, U20, U21). În perioada 2014-2016, a antrenat FC Porto. În iulie 2016, Lopetegui a fost numit selecționer al Spaniei, după retragerea lui Vicente del Bosque.