FC Liverpool a anunțat transferul portarului Alisson Becker de la AS Roma. „Cormoranii” vor plăti 72,5 de milioane de euro în schimbul internaționalului brazilian. 

Alisson a semnat un contract valabil şase ani cu gruparea de pe Anfield. Portarul va concura cu germanul Loris Karius şi cu belgianul Simon Mignolet pentru un loc de titular.

Alisson Becker (25 de ani) a devenit cel mai scump portar din istorie. Recordul anterior era deținut de către italianul Gianluigi Buffon, transferat la Juventus pentru 53 de milioane de euro în 2001, de la Parma.

Sunt foarte fericit, este un vis devenit realitate și un pas uriaș în carieră. Liverpool este o echipă obișnuită cu victorii și care este susținută de niște fani deosebiți. Au ajuns în finala Ligii Campionilor și acest lucru mă motivează, fac parte dintr-un grup care evoluează la cel mai înalt nivel. Sper să vin cu un plus la echipă și să progresăm. Muncesc foarte mult în fiecare zi, sunt un portar agil, în ciuda înălțimii. Îmi place să mă implic în joc, nu evit să am mingea la picior. Cred că stilul meu de joc se va potrivit foarte bine cu cel al lui Jurgen Klopp„, a declarat portarul brazilian, după semnarea contractului cu Liverpool.

Antrenorul ‘cormoranilor’, Jurgen Klopp, a declarat că suma de transfer nu are o importanță deosebită, întrucât Alisson este unul dintre cei mai buni portari din lume.

În ultimele săptămâni, a apărut oportunitatea de a transfera unul dintre cei mai buni portari din lume. Nu am stat mult pe gânduri și am avut o discuție cu patronii, care au fost încântați. Nu are nicio legătură cu prețul, asta e piața acum, nu ne vom gândi mult la acest aspect. Evident că arată valoarea portarilor în acest moment. Suntem fericiți că îl avem pe Alisson alături de noi. Engleza lui este surprinzător de bună și este un jucător cu personalitate. A acumulat experiență în ultimii ani și a jucat la un nivel excepțional, atât la Roma, cât și la Cupa Mondială„, a spus Klopp pentru site-ul oficial al clubului.

Alisson s-a transferat la AS Roma în 2016, de la clubul brazilian Internacional Porto Alegre.

Alisson Becker este cel de-a patrulea transfer pentru Liverpool din această pauză competițională, după mijlocașii Fabinho de la AS Monaco, Naby Keita de la Leipzig și Xherdan Shaqiri de la Stoke.

Chelsea și Real Madrid au fost interesate de transferul lui Alisson, care a adunat 31 de selecții pentru naționala Braziliei.

La Cupa Mondială din Rusia, Alisson a apărat în toate cele cinci partide ale Braziliei, care a fost eliminată în sferturile de finală. Alisson nu a primit gol în trei meciuri.