FOTO | Victorie răsunătoare pentru Ana Bogdan la Washington! A eliminat campioana en titre

Ana Bogdan (locul 87 WTA) a câștigat meciul cu Ekaterina Makarova (locul 30 WTA), scor 7-6 (2), 6-3, în primul tur al turneului de la Washington. Rusoaica este deținătoarea trofeului în competiția americană.

Partida a durat o oră și 35 de minute. Românca a început bine și a condus cu 3-1, dar sportiva din Rusia a egalat la trei. În game-ul 10, Ana a salvat o minge de set, apoi s-a impus categoric în tie-break, cu 7-2.

Ana Bogdan 2 1

În actul secund, Ana Bogdan a condus în permanență, pe fondul unui serviciu deosebit de modest al adversarei. Makarova a părut inferioară inclusiv din punct de vedere fizic.

Makarova Washington

Ana Bogdan Washington 2

Ana Bogdan Washington

Ekaterina Makarova (30 de ani) a câștigat turneul de la Washington în 2017 și era favorita cu numărul 4 în acest an. Rusoaica pierde pentru prima dată în runda inaugurală a turneului din capitala SUA.

Ana Bogdan (25 de ani) înregistrează cea mai importantă victorie din acest sezon, la prima participare în turneul de la Washington.

În turul doi la Washington, românca va juca împotriva rusoaicei Svetlana Kuznețova (33 de ani, locul 128 WTA). 

Kuznețova a câștigat doar cinci partide în 2018, fiind afectată de probleme medicale. De menționat că rusoaica a cucerit trofeul la Washington în anul 2014.