FOTO | Vedeta belgienilor care ține cu Franța: ”Am crescut cu marea echipă din 1998”

La ora 21:00 va începe prima semifinală de la Cupa Mondială. Franța și Belgia se bat pentru un loc în ultimul act al celei mai importante competiții din fotbal.

Eden Hazard, 27 de ani, căpitanul ”dracilor roșii” înfruntă pentru prima oară într-un meci oficial Franța, națională a cărui fan a fost în copilărie. Zidane și ceilalți campioni mondiali din 1998 i-au fost idoli în copilărie, mijlocașului belgian.

Născut în Belgia, în La Louvière, Hazard a cunoscut marea performanță în Franța, la Lille, echipă cu care a devenit campion, în 2011.

 “Eu și frații mei (n.r. – Thorgan și Kylian) am fost mai degrabă suporteri ai Franței, decât ai Belgiei, căci am crescut cu marea echipă a Franței din 1998”, a declarat actualul căpitan al Belgiei pentru Bein Sports.

“În copilărie nu aveam tricoul naționalei Belgiei, pentru că îl purtam pe cel al Franței. Nu vreau să vorbesc de rău echipa Belgiei din perioada aceea, pentru că avea câțiva jucători buni, dar la vremea respectivă Franța era echipa în vogă”, a continuat Eden Hazard.

Căpitanul Belgiei a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarilor de astăzi:

“Franța are portar și fundași foarte buni. Îl are la mijloc și pe Kanté, pe care îl consider cel mai bun din lume pe postul lui. Cu el în formă ai 95% șanse să câștigi. Mai este și Mbappé… Am aflat că în trecut obișnuia să privească înregistrări cu acțiunile mele. Ei bine, acum eu mă uit la înregistrări cu acțiunile lui”, a mărturisit Hazard.