Forul european consideră că formația FCSB este echipa care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986, acordându-i formației patronate de Gigi Becali 4 puncte de coeficient în clasamentul UEFA pentru această izbândă.

FCSB și CSA Steaua, în prezent în liga a patra, se judecă în continuare pentru palmaresul echipei, însă UEFA pare să dea credit formației lui Gigi Becali. FCSB este cea mai bine clasată echipă din România în topul coeficienților, care este decisiv la tragerile la sorți, pentru stabilirea capilor de serie.

Formația pregătită de Nicolae Dică ocupă locul 49 în Europa, cu 62,5 puncte (4 puncte reprezentând titlul european cucerit de Steaua la Sevilla, în 1986). CFR Cluj, care va juca diseară împotriva suedezilor de la Malmo, în preliminariile noului sezon al Ligii Campionilor, e următoarea echipă românească în topul UEFA, fiind pe locul 121, cu 27 de puncte.

Astra Giurgiu e pe locul 203, cu 14 puncte, fiind urmată de două echipe care nu mai există: Unirea Urziceni (locul 215 cu 12,5 puncte) și FC Vaslui (235, cu 11,5 puncte).

Dinamo București este abia pe locul 260, cu 10 puncte cucerite în ultimii zece ani.