FOTO | Succes de răsunet! Vasluiul a cucerit podiumul Europenelor de canotaj de la Glasgow

Vasluiul a strălucit la Campionatul European de canotaj de la Glasgow, Scoția. Cinci vasluience din lotul României au contribuit la performanța istorică din Scoția, unde tricolorii au obținut trei medalii de aur, una de argint și una de bronz, România clasându-se pe primul loc în clasamentul pe medalii.

Beatrice Mădălina Parfenie (22 ani), din Bârlad, și Adriana Alinicăi (19 ani), din Văleni, fac parte din echipajul de 8+1, care a devenit campioană europeană.

optplus1
Echipajul 8+1 al României a cucerit medaliile de aur la Europene

 

Roxana Parascanu (21 ani), din Pogana, Mădălina Cașu (20 ani), din Pădureni, și Iuliana Buhuș (23 ani), din Alexandru Vlahuță, au contribuit la medaliile de argint, obținute de echipajul 4 rame.

echipaj4
Echipajul 4 rame al României a cucerit argintul la Glasgow

Dintre cele cinci vasluience, Iuliana Buhuș se află la prima participare într-o competiție europeană de senioare. ”După atâția ani de muncă, am fost răsplătită cu un argint la europene, la seniori, aici unde sunt cei mai buni și mai puternici.iuliana buhus 300x300

Am aproape 40 de medalii câștigate național și sper ca de acum înainte să iau cât mai multe medalii pentru România la Europene, Mondiale și poate la Olimpiada din 2020″, a declarat proaspăta vicecampioană europeană la canotaj, pentru realitateadevaslui.net .