Federația Română de Tenis a organizat și în acest an „Gala Tenisului Românesc”, prilej de celebrare a celor mai buni jucători de tenis din România, a celor care au impresionat și au arătat lumii că putem fi cei mai buni.

În anul în care a câștigat primul ei turneu de Grand Slam din carieră, la Paris, unde s-a impus în finala de la Roland Garros, și în anul în care s-a menținut cu atâta autoritate pe locul 1 WTA, Simona Halep este cea mai bună jucătoare de tenis, din lume și, evident, „Sportiva Anului” în România.

Premiul pentru marea noastră campioană a fost oferit de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Pentru mine fiecare premiu e important şi îl primesc cu mare drag. Îmi arată că am muncit bine şi că am muncit pentru ceva. Le mulţumesc tuturor care se gândesc să îmi ofere un premiu”, a spus Simona într-o nouă seară fericită pentru ea, conform frt.ro.

foto: facebook.com/FRTenis

Tot în cel mai bun an al lui a primit un titlu și Marius Copil, românul care, intrat în Top 100, nu s-a mulțumit cu puțin, și forțează acum cele mai bune 50 de poziții din lume și, de ce nu, chiar și un Top 20. Marius Copil a primit premiul pentru „Sportivul Anului” din partea noului Ministru al Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

foto: facebook.com/FRTenis

Premiile acordate de Federaţia Română de Tenis sunt următoarele:

Sportiva anului – Simona Halep;

Sportivul anului – Marius Copil;

Sportiva anului la dublu – Irina Begu;

Sportivul anului la dublu – Horia Tecău;

Cea mai spectaculoasă ascensiune feminină la simplu – Mihaela Buzărnescu;

Premiu special pentru longevitate în Top 100 WTA – Monica Niculescu;

Premiu special pentru dezvoltarea tenisului în scaun cu rotile – Ionuţ Filişan, Mihai Gaiţă, Flavian Crăciun;

Premiul special pentru calificarea în Grupa mondială a Fed Cup: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu, Raluca Olaru, Alina Tecşor, Florin Segărceanu;

Juniorul anului Filip Jianu;

Junioarea Anului – Selma Cadar;

Jucătoarea anului în Tennis Europe U14 – Maria Sara Popa;

Jucătorul anului în Tennis Europe U14 – Mihai Alexandru Coman;

Rezultate deosebite în Circuitul ITF Pro – Andreea Roşca, Ilona Ghioroaie, Raluca Şerban (jucătoare care nu mai reprezintă România, ci Ciprul), Georgia Crăciun;

Cea mai bună junioare din clasamentul WTA – Andreea Prisăcariu.