Cu Dan Alexa pe banca tehnică, echipa Dunărea Călărași a terminat prima în clasamentul Ligii 2 și a promovat în premieră pe prima scenă a fotbalului românesc. După meciul din ultima etapă a sezonului, fiesta s-a declanșat pe platoul din fața Prefecturii Călărași, unde campioana ligii secunde a primit trofeul din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu.

Este pentru prima oară în istoria de 100 de ani a clubului călărășean când se obține promovarea în prima ligă.

Trofeul acordat campioanei din Liga 2 are o înălțime de 60 de centimetri și cântărește aproximativ 13 kilograme. Cupa este realizată din bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint. Trofeul este transmisibil, la începutul fiecărui nou sezon fosta deținătoare urmând a primi o replică a acestuia.

Festivitatea de premiere a avut loc pe platoul din fața Prefecturii Călărași. Răzvan Burleanu, președintele FRF, alături de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, și Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, i-au premiat pe fotbaliștii de la Dunărea Călărași!


Primele două clasate, Dunărea Călăraşi şi AFC Hermannstadt, au promovat în Liga 1. Ocupanta locului al treilea, Chindia Târgovişte, va juca la baraj cu ocupanta locului 6 din play-out-ul Ligii I.

Au retrogradat din Liga 2: Metaloglobus Bucureşti, Ştiinţa Miroslava, Foresta Suceava, ASA Târgu Mureş (echipă care a fost dezafiliată) şi Olimpia Satu Mare (grupare exclusă din toate competiţiile sub egida FRF).

Foto: Facebook Dunărea Călărași / Cătălin Nițu