FOTO | Naționala de rugby a României are un nou antrenor! Cine e noul selecționer

Thomas Lievremont, 44 de ani, este noul antrenor al naționalei de rugby a României, a anunțat FRR, miercuri, într-o conferință de presă.

“Am avut un proces de selecţie pe o perioadă destul de lungă, cu aplicaţii de la foarte mulţi antrenori, chiar din partea câtorva antrenori români. În final am luat decizia că Thomas este cel mai în măsură să câştige acest concurs pentru antrenor principal al României”, a declarat preşedintele federaţiei, Alin Petrache.

Fost internaţional francez, Thomas Lievremont a semnat un contract valabil  până după Cupa Mondială din 2023. Acesta a declarat că obiectivul său este să îmbunătățească rugbiul românesc.

‪Thomas Lièvremont a fost numit oficial antrenor principal al nationalei de seniori a Romaniei, urmand sa ii pregatasca pe Stejari pana dupa Cupa Mondiala de Rugby din 2023 #RugbyRomania‬

Publicată de romanian rugby federation pe Miercuri, 12 Septembrie 2018

În cariera sa, Lievremont a mai antrenat echipa US Dax (2008-2010), apoi în perioada 2010-2011 a pregătit înaintarea la Aviron Bayonnais. Între 2015-2017, a fost managerul echipei ”under 20” a Franței.

Naționala de rugby a României s-a calificat la Cupa Mondială din 2019, dar a fost exclusă pentru că a folosit un rugbist fără drept de joc.

Lievremont îl înlocuieşte la conducerea tehnică a primei reprezentative pe galezul Lynn Howells, care a demsionat la începutul lunii martie.