Fostul medic al naţionalei îl critică pe Rădoi! “Folosirea lui Mitriţă, decizie greşită!”

alex-mitriță-echipa-națională

Pompiliu Popescu a criticat decizia lui Mirel Rădoi de a-l folosi pe Alexandru Mitriţă la meciul din Islanda. Fostul medic al echipei naţionale consideră că Mitriţă nu avea cum să fie pregătit pentru joc după călătoria din Statele Unite.

Mitriţă a zburat înaintea meciului cu Islanda timp de 14 ore, de la New York la Bucureşti, apoi încă cinci ore până în capitala Reyjkyavik.

“La fiecare oră diferență de fus orar e nevoie de o zi de acomodare. Mitriță de unde a venit? Din America, da? New York, șapte ore. Asta înseamnă că el ar fi fost bun de joc după șapte zile. Călătoria te obosește, da, dar cel mai mult contează fusul orar. Și nu e vorba despre somn, așa cum credea Halagian, care le spunea jucătorilor “Dormiți și gata, v-ați revenit, jucăm!”. Aia era o prostie! Trecerea de la un fus orar la altul, mai ales când e vorba despre o diferență mare, dereglează enzime, hormoni. Degeaba dormi, că tot nu te adaptezi!” – a explicat Pompiliu Popescu.

12 meciuri și două goluriare Mitriță în echipa națională. El a marcat împotriva Norvegiei la București, o partidă în care olteanul a deschis scorul, apoi nordicii au egalat spre final.

În ziua meciului cu Islanda, New York City FC a făcut anunţul oficial al împrumutului lui Mitriţă în Arabia Saudită, la Al Ahli.