RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Fostă handbalistă din România: „Am fost bătută și violată de antrenor. Am avortat. Abuzurile au început la 12 ani”

Fosta jucătoare de handbal Mariana Marica Cetiner a vorbit despre cele mai dificile momente din viața de sportiv.

Cetiner este ultima femeie închisă pentru lesbianism în România, în perioada 1996 – 1998.

Acesta a declarat că în timp ce era junioară a fost violată de antrenorul ei și că a rămas însărcinată la 13 ani. Apoi, a fost nevoită să avorteze.

Nu am avut mamă și tată, am stat la casa de copii. Am fost bătută și violată. Am născut cum am născut… A murit copilul ăla. Da, la casa de copii. Și de antrenor am fost violată, da, de Niță Grigore.

Noi nu stăteam la club și ne ducea obligatoriu să jucăm. Ne duceau, ne antrenau și jucam. Dacă nu marcai, luai bătaie acolo, pe banca. Am luat bătaie de la nenorocitul ăsta. Ne bătea cu un par peste gleznă. Zicea «Dacă nu dai 10 goluri din 10, dracul te ia!».

Nu doar eu am fost abuzată de antrenor. Abuzurile au început de la 12 ani. Se întâmplau în cantonament. Te chema la el în cameră și te punea să te dezbraci. Dacă nu voiai zicea «Mâine te duci acasă, te întorci la casa de copii. Dracul te ia!». Nu puteam vorbi cu nimeni. Cine să îți ia apărarea? Tot cu el ținea lumea.

S-a întâmplat până am rămas gravidă. A trebuit să avortez la 5 luni și era să mor. Aveam 12-13 ani. A fost greu, cumplit! E un spurcat de antrenor. Nu știu dacă mai trăiește. S-a sesizat lumea, dar s-a șters tot. Când nu ai mama sau tată, dracul e al tău. A fost grea viața”, a spus Mariana Marica Cetiner, potrivit gsp.ro.

Fostă jucătoare şi antrenoare de handbal, românca a fost arestată în 1995 şi condamnată anul următor la 3 ani de închisoare pentru „îndemnarea sau ademenirea unei persoane în vederea practicării de relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex”.

După aproape trei ani în care spune că a suferit torturi teribile în Penitenciarele Aiud şi Tîrgşor, Cetiner a fost eliberată în 1998 prin decret prezidenţial de Emil Constantinescu. Femeia a cerut azil politic în Germania, unde trăiește și acum.

Citește și —–>> Cum arată clasamentul WTA, după Australian Open. Simona Halep a pierdut locul 2

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare