VIDEO | Fostă campioană locuiește într-un cimitir de patru ani, după ce și-a pierdut casa. Ce fac autoritățile

Viața poate avea urcușuri și coborâșuri și poate fi nedreaptă. Să reprezinți două țări în competițiile internaționale ca, apoi să nu beneficiezi nici măcar de pensie este inuman.

Ba să ți se ia casa, să-ți pierzi toate bunurile pentru care ai muncit o viață întreagă și să ajungi să dormi într-un cimitir este incredibil. 

Persoana în cauză nu are nici măcar un abonament pentru transportul în comun, iar autoritățile ridică din umeri.

Laraine McHendrie Decaire (64 de ani) a fost campioană la înot a Marii Britanii, dar a ajuns într-o situaţie deplorabilă. Femeia nu mai are locuință și a ajuns să doarmă în cimitire.

Laraine McHendrie Decaire susține că a fost afectată de schimbarea legii pensiilor din Marea Britanie, potrivit mirror.co.uk.

Aceasta a reprezentat Marea Britanie, dar şi Canada în concursurile internaţionale de înot din anii ’80. Din cauza unei schimbări în legea pensiilor, femeia trăieşte fără vreun ban de patru ani şi doarme într-un cimitir din Londra.

S-a retras din sport în la începutul anilor ’90 şi a început să călătorească, dar a și lucrat în diferite ţări ca bonă sau ca asistentă socială. A cotizat la două sisteme de pensii din Marea Britanie.

medium 2021 02 27 b829b2a6d6
sursa foto: en.mogaznews.com

După ce a revenit în Marea Britani, la finalul anilor ’90, a început să se confrunte cu probleme financiare.

Și-a pierdut casa şi toate bunurile pe care le avea, iar în urmă cu patru ani a rămas pe străzi. De atunci a ajuns să doarmă într-un cimitir.

McHendrie Decaire spera să fie salvată de pensie, dar Marea Britanie a ridicat vârsta de pensionare la 66 de ani.

Din păcate, mi-am pierdut toţi banii. Am ajuns în situaţa asta, de fapt, din cauza schimbărilor din sistem, a furtului, a fraudelor şi a diferitor lucruri de genul acesta. Am cotizat la sistemul de pensie probabil de la vârsta de 14 ani, când încă eram la şcoală, pentru că am început să lucrez de la 11 ani.

20Dar acum au schimbat vârsta de pensioare şi acum este de 66 de ani. Aşa că cele două pensii pentru care am plătit au fost decalate, acum nu sunt eligibilă. Este o lume complet diferită acum, în care am aşteptat cu nerăbdarea pensia pentru care am plătit, dar sistemul mi-a luat-o”, spune femeia în vârstă de 64 de ani.

Mai multe ONG-uri au încercat să o ajute să primească o locuinţă socială. Femeia nu a îndeplinit criteriile însă, deoarece nu suferă de boli mintale şi nici nu are în întreţinere minori sub 16 ani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LORRAINE’S STORY (@lorrainestory1)

Citește și Detalii de ultim moment despre Sică Dumitrescu. Amesteca stupefiantele cu Paracetamol și fura la cântar. Câți bani câștiga