Un fost fotbalist din Anglia are cancer: “Vreau ca oamenii să știe adevărul”

Kevin Austin, fostul fundaș al echipei Swansea, a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, dar susține că boala nu este în stadiu terminal.

Apreciez mesajele frumoase pe care le-am primit din partea suporterilor din Swansea. Sunt niște fani fantastici. Dar trebuie să le transmit oamenilor că zvonurile răspândite nu sunt adevărate“, a spus Austin, potrivit BBC News.

“Situația este sub control”

Englezul în vârstă de 45 de ani a precizat că a primit vestea acum 10 luni și a respins informațiile apărute în presă privind situația sa.

Am cancer pancreatic, dar medicii mi-au spus că sunt mulțumiți cu modul în care lucrurile evoluează și că situația este sub control. Vreau ca oamenii să cunoască adevărul“, a mai spus Kevin Austin.

Austin și-a început cariera în 1992, la echipa Saffron Walden Town, apoi s-a transferat la Leyton Orient în 1993. Până să ajungă la Swansea, în 2004, fostul fundaș a mai evoluat pentru Lincoln City, Barnsley, Brentford, Cambridge și Bristol Rovers.

A jucat în echipa națională

Kevin Austin nu a jucat niciodată în Premier League, dar a reușit două promovări cu Swansea în patru ani (în League 1 și Championship), adunând 139 de prezențe pentru “Lebede”.

Fostul fundaș a bifat și șapte prezențe pentru naționala Trinidad și Tobago, întrucât mama lui era din această țară.

Austin s-a retras în 2012 și a început imediat o carieră de antrenor. În prezent, el pregătește o echipă de juniori din cadrul academiei Scunthorpe United, formație din Championship.