VIDEO | Tragedie în lumea sportului! Un fost antrenor al ”Stejarilor”, ucis de COVID-19

Lumea sportului trece din nou prin momente tragice pricinuite de noul coronavirus! Un fost mare jucător de rugby, trecut și prin staff-ul naționalei sportului cu minge ovală a României, a murit după ce a fost infectat cu COVID-19.

Fostul mare jucător italian, dar și antrenor al ”Stejarilor”, Massimo Cuttitta, a fost răpus de acest virus la 54 ani. Anunțul trecerii în neființă a fost dat de Federația Italiană de Rugby, care a informat că tehnicianul a luat virusul de la mama sa, decedată și ea în urmă cu câteva zile tot din cauza complicațiilor cauzate de virusul asiatic.

profimedia 0604905964
Sursa foto: Profimedia Images

Massimo Cuttitta a fost antrenor al pachetului de înaintare în echipa națională de rugby a României în perioada 2017-2018. Acesta a renunțat la colaborare după ce întreg staff-ul ”stejarilor” a fost înlocuit. Alături de el, au mai plecat și antrenorul principal Lynn Howells și Rob Moffat, antrenorul cu linia de trei sferturi.

”Tot rugby-ul italian este puternic afectat de moartea lui Massimo, unul dintre simbolurile echipei naționale care, alături de o generație extraordinară de jucători, a ajuns la turneul Six Nations în anii 1990, cu o serie de performanțe incredibile”, a anunțat Marzio Innocenti, președintele Federației Italiane de Rugby.

”Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția fulgerătoare, la numai 54 de ani, a fostului antrenor al pachetului de înaintare al Stejarilor, Massimo Cuttitta. Acesta s-a stins din viață duminică seara, la un spital din Albano, în urma complicațiilor provocate de Covid-19. Cuttitta a făcut parte din staff-ul României între 2017 și 2018, fiind considerat unul dintre cei mai buni specialiști în pregătirea înaintării”, a fost și reacția Federației Române de Rugby pe pagina oficială de Facebook.

Ca jucător, Massimo Cuttitta a avut 70 de meciuri în echipa națională a Italiei, între 1990 și 2000, iar de 22 de ori, a purtat și banderola de căpitan al Italiei. Cuttitta a fost antrenor în staff-ul tehnic al echipei naționale a Scoției, după care a activat ca antrenor al pachetului de înaintare la „naționalele” României, Canadei și Portugaliei.

CITEȘTE ȘI –>> Una caldă, una rece. România a fost învinsă de Georgia, scor 28-17