Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a declarat că ‘tricolorele’ pot să câștige trofeul, chiar dacă vor juca în prima rundă a Grupei Mondiale împotriva campioanei en titre, Cehia.

Cehia a câștigat ambele confruntări cu România, ultima oară în 2016: 3-2 la Cluj-Napoca.

Cehia este a doua cea mai bună echipă din istoria Fed Cup, cu 11 titluri în palmares. Anul trecut, Cehia a învins Statele Unite cu 3-0 în finală.

Ne bucurăm că trofeul Fed Cup este aproape de noi aici. Încercăm să ne obişnuim cu el. Ne dorim să îl avem acasă, să fie alături de noi. Nu o să fie uşor, dar nici imposibil. Din păcate tragerea la sorţi de anul ăsta nu ne-a fost foarte favorabilă, dar pentru a câştiga trofeul trebuie să învingi pe oricine„, a spus Segărceanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit tragerii la sorți de azi, Karolina Pliskova – Mihaela Buzărnescu şi Katerina Siniakova – Simona Halep sunt meciurile de sâmbătă, de la ora 14:00.

În general avem emoţii înaintea unei întâlniri aşa de importante. Important pentru mine e că fetele sunt sănătoase şi s-au pregătit bine, se simt bine, s-au obişnuit aici, iar mâine o să vedem cum o să fie. Sunt convins că, pe lângă emoţiile Mihaelei, şi Pliskova are emoţiile ei, o cunoaşte pe Mihaela, au avut un meci strâns, sper ca totul să decurgă bine„, a mai declarat Florin Segărceanu.

Cehia – România, 9-10 februarie, la Ostrava; suprafață: hard indoor.