Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de FED Cup: ”Este rău că jucăm la ei”

Florin Segărceanu, 57 de ani, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, a declarat, marți, că reprezentativa Cehiei era singurul adversar pe care nu şi-l dorea să-l întâlnească.

“Din cele patru variante posibile aceasta era singura pe care nu ne-o doream. Întotdeauna îți dorești să joci acasă, când este vorba despre Fed Cup, iar după ultimele evenimente reușite de la Cluj-Napoca ne doream și mai mult să jucăm pe teren propriu. Este rău că jucăm la ei, dar și că lotul lor este foarte puternic, au jucătoare bune și la simplu și la dublu. Dar, Cupa Federației este Cupa Federației.

segarceanu
foto: frt.ro

Așa cum au câștigat ele la noi acum doi ani, așa putem și noi să câștigăm la ele. Dacă fetele vor fi sănătoase este clar că avem o șansă bună. Avem atâtea jucătoare între cele mai bune 100 din lume, și o avem pe Simona Halep.

Citește și Prima reacție după ce România și-a aflat puternica adversară din Fed Cup

În fine, faptul că putem avea cinci jucătoare în echipă este un avantaj pentru națiunile care au multe jucătoare valoroase. Pentru acest meci este un avantaj și pentru noi, dar și pentru Cehia. Poți să alegi mai ușor cea mai bună echipă”.

Alina Tecşor, 38 de ani, antrenorul echipei de Fed Cup, consideră că o victorie cu Cehia ar putea fi o opţiune serioasă pentru câştigarea trofeului.

”Nu este exact ce ne-am dorit, pentru că nu este uşor să joci în pimul tur cu cea mai titrată echipă a ultimului deceniu, mai ales când erau şi alte opţiuni, mai accesibile, dar o să ne regrupăm, şi pentru că avem experienţa unei întâlniri recente cu Cehia, ştim ce e de făcut. Noi avem o echipă puternică, şi chiar dacă faptul că jucăm în deplasare este o experienţă nouă pentru această naţională, sper să facem faţă cu brio acestei provocări.

tecsor
foto: frt.ro

De ce nu ar fi un vis devenit realitate să batem Cehia, la ea acasă, în primul tur al Grupei Mondiale, pentru ca apoi să câştigăm titlul. Dacă îţi doreşti să fii cel mai bun din lume, trebuie să îi învingi pe cei mai buni. În privinţa faptului că putem avea cinci jucătoare în echipă, mă bucură această deschidere, această schimbare anunţată de ITF, şi cred că ne va avantaja şi pe noi”, a spus ea.

Citește și VIDEO | Imagini INCREDIBILE cu unul din cei mai mari fotbaliști din toate timpurile! Maradona, BEAT criță la volan