Florin Segărceanu a demisionat din funcţia de căpitan-nejucător al naţionalei de Fed Cup! Cine i-a luat acum locul

O veste care pe care nu o bănuia nimeni a venit la naţionala de tenis feminin a României cu doar o lună înaintea meciului de baraj cu Italia din cadrul Billie Jean King Cup.

Florin Segărceanu a surprins pe foartă multe lume cu decizia sa, aceea de a demisiona din funcţia de căpitan-nejucător al naţionalei de Fed Cup.

segarceanu

Locul acestuia va li luat de către Monica Niculescu, jucătoare de tenis ce se află încă în activitate în acest moment. Segărceanu a renunţat la funcţia pe care o ocupa după trei ani petrecuţi în cadrul echipei de Fed Cup, noua Billie Jean King Cup.

Fostul căpitan a considerat că este momentul ca această poziţie să fie ocupată de un antrenor mai tânăr. În concluzie, naţionala de tenis feminin va fi condusă pe 16 şi 17 aprilie în barajul cu Italia de către Monica Niculescu.

,,Nu mai sunt căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, o să fiu în preajma echipei, dar Fed Cup-ul intră într-o nouă etapă din punctul meu de vedere și vine o generație tânără. Din acest motiv am considerat că această generație tânără are nevoie de un suflu mai proaspăt.

halep segarceanu

Nu am niciun regret, a fost o experiență frumoasă.

Bineînțeles, va fi ajutată cu sfaturi de Simona Halep și Alina Tecșor.”, a declarat Segărceanu, pentru Radio Timişoara.

Din cinci întâlniri pe banca naţionalei, Segărceanu are un bilanţ pozitiv, trei victorii, 3-1 cu Canada, 3-1 cu Elveția și 3-2 cu Cehia. Înfrângerile sunt 2-3 cu Franța în semifinalele din 2019, respectiv 2-3 cu Rusia în primul tur al Grupei Mondiale din 2020.

Halep Segarceanu

Citeşte şi Jucătoare importante s-au retras de la Miami Open! Cu ce tenismene se va lupta Simona Halep pentru câştigarea turneului