Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a analizat prestația Simonei Halep în partida contra Karolinei Pliskova.

Simona a fost învinsă cu 7-5, 6-1 și a ratat prezența în finala de la Miami, care i-ar fi oferit, totodată, și revenirea pe primul loc WTA.

„Cred că și condițiile au fost dificile cu acele întreruperi din cauza ploii, e un consum nervos suplimentar. Oboseala și-a spus cuvântul, iar Pliskova a știut să speculeze. A greșit mult Simona, este mult să pierzi 9 game-uri la rând și să nu găsești soluția pentru revenirea în meci.

Pentru Simona va fi un moment pe care îl va specula în viitor. Nu este genul care să fie afectată după o înfrângere, pentru că nu va greși la fel și a doua oară. Dacă nu va avea probleme de sănătate, ea va fi pregătită pentru meciul cu Franța, nu-mi fac probleme”, a declarat Florin Segărceanu, la TV Digi Sport.

Acesta a precizat că Simona Halep va avea timp pentru pregătirea semifinalei cu Franța, din Fed Cup (20 și 21 aprilie).

„Pe 15 aprilie, facem deplasarea în Franța. Pentru Simona va fi o pauză mai lungă, pentru că nu va mai juca până atunci, iar în săptămâna premergătoare meciului ne vom pregăti împreună.

Franțuzioaicele sunt valoroase, cu experientă și știu să joace meciurile de Fed Cup. Au o echipă completă și va fi și mai dificil, pentru că atmosfera va fi una incendiară”, a mai spus Segărceanu.