Președintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat că instituția pe care o conduce îi oferă sprijin total lui Florin Bercean, cel care a fost acuzat, în Gazeta Sporturilor, de nouă sportive, de agresiuni fizice și verbale în sala de sport.

Comitetul Executiv al COSR a analizat astăzi cazurile de agresiune reclamate la lotul olimpic de judo, după materialele apărute în Gazeta Sporturilor.

Ședința de la COSR a durat aproximativ o oră și jumătate, iar la ea au luat parte atât președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, cât și vicepreședintele Florin Bercean.

La final, președintele Mihai Covaliu a declarat că „în cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, susținerea pentru performerul și antrenorul Florin Bercean este una totală”.

„Ne-am intâlnit astăzi în Comitetul Executiv al COSR. În cadrul ordinii de zi am avut și punctul de vedere al Federației Române de Judo, al domnului președinte Cozmin Gușă și al domnului vicepreședinte Florin Bercean.

Am ascultat ce au avut de spus reprezentanții Federației de Judo. S-au desprins câteva concluzii despre care vom vorbi pe larg cu altă ocazie.

Având în vedere statutul COSR și necesitatea raportarii întregii activități la procedurile de lucru vizavi de comisiile Comitetului Internațional Olimpic, Comitetul Executiv al COSR a făcut o recomandare Comisiei de Etica, să se întrunească și să analizeze informațiile și toate detaliile apărute în ultima vreme în spațiul public referitoare la Federația Română de Judo. Concluziile pe care Comisia de Etică le va prezenta vor fi aduse la cunoștința mass- media și în spațiul public.

Până acum, nu există niciun fel de plângere penală sau de orice natură înaintată către Federația Română de Judo, pentru președintele Cozmin Gușă sau pentru vicepreședintele Florin Bercean. Noi, în calitatea pe care o avem, datorită ultimelor informații apărute, este de datoria noastra să aducem și să împuternicim Comisia de Etica să ia act de ceea ce s-a întâmplat și să prezinte un raport.

Ce pot sa va spun este că, în cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, susținerea pentru performerul și antrenorul Florin Bercean este una totală.

Nici la FRJ, nici la COSR nu a ajuns nici măcar o plângere penală sau de orice altă natură, în urma a ceea ce se întâmplă acum în mass media”, a spus Mihai Covaliu, președintele COSR.

Florin Bercean va fi prezent diseară, la ora 21:00, în emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, moderată de Rareș Bogdan.