Comitetul Executiv al COSR a analizat cazurile de agresiune reclamate la lotul olimpic de judo, după materialele apărute în Gazeta Sporturilor.

Ședința de la COSR a durat aproximativ o oră și jumătate, iar la ea au luat parte atât președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, cât și vicepreședintele Florin Bercean.

La final, Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic de judo al României, a declarat pentru Realitatea TV că va da în judecată Gazeta Sporturilor, după materialele apărute.

„S-a ajuns la concluzia care este absolut normală. Am participat la acest Comitet Executiv fără să am emoții, pentru că eu lucrez cu Comitetul Olimpic Român de peste 20 de ani și pe mine mă cunoaște lumea și știe cine sunt și cu ce mă ocup.

Sigur, nu mi-a plăcut că am fost chemat aici pentru problemele care au ajuns în presă și care nu sunt adevărate și nu mă reprezintă, în primul rând.

Îmi pare rău, repet, că sunt tras în această luptă niște copii care habar n-au ce fac. Îmi pare nespus de rău că i-am cunoscut pe membrii Comitetului Executiv în astfel de condiții, m-am explicat și așteptăm acum rezoluția Comisiei de Etică. Dar vreau să vă spun că și-au exprimat solidaritatea față de sportul judo, față de loturile României, față de mine și față de echipa tehnică, care este la Cluj.

Eu nu înțeleg Gazeta asta a Sporturilor, în ghilimele, ce treabă are cu mine și de ce face ce face. Nu cred că ar trebui o gazetă de sport să se ocupe de astfel de chestii pentru că, de exemplu, dacă eu de câțiva ani sunt ținta lor, în schimb, n-au scris niciun rând despre rezultatele Federației Române de Judo. Noi suntem o federație de frunte a sportului românesc și merităm să fim reprezentați cum trebuie. Nu să se scrie negativ și lucruri neadevărate”, a spus Bercean, potrivit realitatea.net.