Florin Andone va fi vândut de Deportivo. Șanse mari să ajungă în cel mai puternic campionat din lume

Deportivo La Coruna a retrogradat matematic în liga secundă din Spania, cu trei etape înainte de finalul sezonului de LaLiga. În acest moment, obiectivul principal al clubului din regiunea Galicia este asigurarea echilibrului financiar și implicit vânzarea unora dintre cei mai buni jucători, iar atacantul Florin Andone este în fruntea listei.

Cotidianul spaniol AS scrie că Tino Fernandez, președintele lui Depor, vrea să scadă drastic bugetul pentru salarii și să formeze “cea mai bună echipă din Segunda Division“. În acest sens, Deportivo trebuie să scadă plafonul cheltuielilor de la 40 la 20 de milioane de euro anual.

Potrivit unor surse din cadrul clubului din orașul A Coruna, Florin Andone va fi primul jucător vândut. Internaționalul român în vârstă de 25 de ani a fost golgheterul lui Depor în sezonul trecut (12 goluri), dar în actuala stagiune a reușit doar 6 goluri în 28 de apariții.

Paco Liano, fost portar al lui Deportivo, a precizat pentru postul de radio Cadena Cope că Andone va fi transferat în cel mai scurt timp, întrucât niciuna dintre părți nu insistă pentru rămânerea acestuia în liga secundă.

După retrogradarea lui Deportivo La Coruna în liga secundă, clauza de reziliere a contractului lui Florin Andone a scăzut de la 30 la 6 milioane de euro. În plus, clubul Cordoba va primi 30% din suma obținută în urma unui eventual transfer.

În prezent, atacantul român are o cotă de piață estimată la 4 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com.

Oferte din Premier League

Presa britanică scrie că mai multe echipe din prima divizie engleză sunt interesate de serviciile lui Florin Andone.

Brighton and Hove Albion, clasată în prezent pe locul 14 în Premier League, ar putea să facă o ofertă concretă după încheierea sezonului.

Albion ar putea să transfere fosta țintă Florin Andone la un preț redus. Cel mai probabil, Albion va începe campania de vară pentru întărirea lotului. Retrogradarea lui Deportivo îi va alerta [pe cei de la Brighton] dacă vor crede în continuare că forța și viteza unui număr 9 [precum Florin Andone] sunt de folos în Premier League“, scrie publicația locală The Argus.