Florentino Perez s-a repliat imediat! “Parcă am fi aruncat o bombă atomică!”

Florentino Perez. Foto: Profimedia

Florentino Perez a rupt tăcerea după ce Superliga Europei s-a destrămat. Preşedintele lui Real Madrid anunţă că proiectul nu este îngropat definitiv.

Omul de afaceri care conduce clubul cu cel mai mare succes în istoria cupelor europene a transmis că proiectul Superligii Europei ar fi fost benefic pentru întregul fotbal.

Sunt destul de trist şi dezamăgit pentru că lucrăm la acest proiect de aproximativ trei ani şi poate că nu am putut să-l explicăm bine. Formatul Ligii Campionilor este vechi şi interesant doar din sferturile de finală.

Este clar că acest format nu funcţionează, aşa că ne-am gândit că am putea avea un format în care cele mai importante echipe din Europa să joace una împotriva celeilalte chiar de la începutul sezonului. Am calculat şi am simţit că putem câştiga mult mai mulţi bani, mai mulţi bani şi pentru toate celelalte echipe, a declarat Perez pentru Marca.

profimedia 0499332478

Preşedintele lui Real Madrid este convins că cele 12 cluburi fondatoare nu se vor îndepărta definitiv de proiectul Superligii Europei.

A existat o parte a grupului englez care nu a avut prea mult interes, nu voi spune cine. Cred că acest lucru a devenit contagios cu ceilalţi. FIFA a creat un spectacol mare. Parcă am fi dat drumul unei bombe atomice. Poate că nu am explicat-o bine, dar nici ei nu ne-au dat posibilitatea să o explicăm. Unii oameni pur şi simplu nu doreau asta.

Nu am văzut niciodată o astfel de agresiune din partea preşedintelui UEFA şi a unora dintre autorităţile fotbalistice naţionale. Sunt în fotbal de 20 de ani şi nu am văzut niciodată ameninţări de acest gen. A fost ca şi cum am fi ucis pe cineva, ca şi cum am fi ucis fotbalul. Dar am încercat să muncim ca să salvăm fotbalul – a adăugat Perez.

CITEŞTE ŞI: Preşedintele UEFA, mesaj pentru şefii cluburilor din Superliga Europei: ,,Domnilor, aţi făcut o mare greşeală”