Veste bombă despre Super Liga Europei! Florentino Perez anunță că niciun club nu s-a retras, de fapt, din competiție

Florentino Perez. Foto: Profimedia

Președintele cele mai noi competiții europene între cluburi, Florentino Perez, a oferit noii detalii despre viitorul Super Ligii Europei!

Noua întrecere pusă la cale de greii fotbalului european s-a dovedit a fi în cele din urmă un eșec total, astfel că și-a suspendat activitatea la doar două zile de la înființare. Acest lucru s-a întâmplat după ce aproape toate echipele care au anunțat că vor lua parte în Super Liga Europei s-au retras în ultimul moment.

Acum, Florentino Perez, unul dintre oamenii cheie ai noului proiect, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla cu Super Liga Europei. Președintele celor de Real Madrid a mărturisit că, de fapt, niciun club nu a părăsit noua întrecere, iar debutul acesteia va avea loc în cele din urmă în viitorul apropiat.

perez
Sursa foto- Profimedia Images

“Entitatea există şi membrii care formează Superliga sunt şi ei acolo. Ceea ce am făcut a fost să ne oferim câteva săptămâni pentru a reflecta asupra ostilităţii cu care anumite persoane care nu doresc să-şi piardă privilegiile au manipulat proiectul. În ianuarie, preşedintele UEFA a transmis atenţionări severe despre Superligă. Am vrut să discutăm detaliile cu UEFA, dar nici măcar nu ne-au dat timp.

A fost organizată o operaţiune orchestrată, manipulată, pe care nu am văzut-o niciodată. Nu am mai văzut aşa ceva. Am fost obligaţi să apelăm la instanţe, care au emis o ordonanţă, care spune suficient. Ordonă UEFA şi FIFA, precum şi ligilor şi federaţiilor naţionale de fotbal să se abţină de la luarea oricărei măsuri sau acţiuni sau emiterii oricărei declaraţii sau comunicări care împiedică pregătirea Superligii. În opinia mea, această decizie pune capăt monopolului UEFA.

Dar, în ciuda faptului că a fost emisă marţi, preşedintele UEFA a continuat cu ameninţările sale miercuri. Acestea sunt acţiuni care contravin concurenţei libere în Uniunea Europeană şi acest lucru este foarte grav. Nu voi pierde timpul să explic ce este un contract obligatoriu aici. Dar adevărul este că grupările nu pot pleca. Unii, din cauza presiunii, au trebuit să spună că vor pleca. Dar acest proiect sau ceva foarte asemănător se va întâmpla şi sper să fie în viitorul apropiat.

Citește și Ce a decis Comitetul Executiv al UEFA în cazul cluburilor care au înfiinţat Super Liga Europei

(n.r. despre retragerea sponsorului principal) Nu este adevărat, nici ei nu au plecat. Şi-au oferit timp să reflecteze, precum cele 12 cluburi. Dacă ceva trebuie schimbat, acesta va fi schimbat, dar Super League este cel mai bun proiect pe care l-am considerat că poate fi realizat. Ce trebuie să facem este să-i readucem pe fani, pe tineri înapoi. Şi pentru a face acest lucru, trebuie efectuate schimbări. Dacă UEFA vrea să o facă cu proiectul pe care l-au anunţat zilele trecute, ei bine, adevărul este că nici nu l-am înţeles şi nici nu cred că ar fi o soluţie bună. Mai mult, vor să înceapă în 2024 şi vom vedea ce echipe dau înapoi.

În acest an, cu pandemia, vor fi pierderi între două şi 2,5 miliarde de euro (n.r. – pentru cele 12 cluburi din proiect). Fie remediem acest lucru înainte de 2024, fie toate cluburile intră în faliment. Va exista o revoltă a echipelor pe măsură ce vor falimenta, deoarece singurii care vor supravieţui vor fi cluburile finanţate de stat sau care au proprietari multimilionari şi care sunt dispuşi, pentru propriul lor divertisment, să piardă sute de milioane de euro, în fiecare sezon“, a spus Florentino Perez, potrivit publicației iberice, AS.

FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milano, Juventus, AC Milan, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham au fost cele 12 echipe care luase decizia de a participa în Super Liga Europei.

Citește și Super Liga Europei, lovită de unde se aștepta mai puțin! Principalul susținător financiar a decis să se retragă