Flavius Stoican, cu gândul la Dinamo: “Te duci să cumperi acțiuni și nu ai o chiflă în burtă!”

Calificat în semifinalele Cupei României cu Viitorul Pandurii Tg Jiu, Flavius Stoican a declarat că nu se pune problema să renunţe la actuala sa echipă. Antrenorul a povestit cum a reacţionat în momentul în care era la Dinamo şi a primit oferte avantajoase din punct de vedere financiar.

Stoican crede că a prelua o echipă în timpul sezonului este o mare greşeală şi rămâne ataşat proiectului început în Liga 2.

”Îmi amintesc, cu Dinamo a mers atât de bine, încât am avut discuții să plec în Arabia Saudită. Vasile Turcu, Dumnezeu să-l ierte, mă întreba dacă sunt sănătos la cap. Am refuzat un salariu de 10 ori mai mare. Dacă plecasem la drum, nu puteam renunța. Să plec în timpul campionatului e cea mai mare greșeală. Să preiei pe cineva la jumătatea sezonului îți iese numai cu șansă mare. Am avut oferta de 30.000 de dolari pe lună. Și prietenii îmi spuneau că nu sunt sănătos la cap!” – a povestit antrenorul în vârstă de 44 de ani.

Stoican a prins la Dinamo intrarea în insolvenţă şi a văzut cu ochii lui cum totul se năruie în Ştefan cel Mare.

”Clubul mi-a dat speranțe că mă pot bate cu Steaua de atunci, a lui Reghecampf, super echipa. Visam să dominăm Steaua, visam, nu mă interesau banii. Apoi, clubul a intrat în insolvență. Vă dați seama ce a fost în sufletul meu!

Nu mă așteptam la Dinamo să ajungă în halul acesta! La Dinamo, situația e gravă. Să ajungă oamenii să pună mâna de la mâna pentru a ține un club de talia lui Dinamo… refuz să înțeleg. Oameni potenți financiar să nu vină sau să vină la club unii fără un leu, penibil. Nu contează numele, dar să iei un brand, Dinamo, și să-l lași așa e strigător la cer. Să te duci să cumperi acțiuni și tu să nu ai o chiflă în burtă, apoi să dai bir cu fugiții, inadmisibil”, a mai spus Stoican, la Radio Gold FM.

Flavius Stoican a antrenat Dinamo în sezonul 2013-2014, apoi în 2015. Fostul internaţional a avut două mandate şi la echipa a doua a clubului din Ştefan cel Mare.