Situație incredibilă la Federația Română de Tenis! Adunarea Generală nu s-a putut desfăşura astăzi din lipsă de cvorum, iar problema finanțării este o bombă cu ceas. Vicepreşedintele FRT, George Cosac, a declarat că situația este aproape similară cu un genocid.

Din cauza unor probleme de natură juridică, statutul Federației Române de Tenis nu a fost aprobat, iar noua conducere nu a fost recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului. Prin urmare, FRT nu a primit finanțare.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că acordarea unui buget FRT prin MTS este imposibilă în momentul de faţă, din cauza litigiului din instanţă.

Suntem optimişti şi în mod normal speranţa moare ultima. Sunt convins că se va termina odată şi cu procesul şi cu absolut tot, pentru că sunt copii foarte buni care chiar au nevoie de finanţare. Asta este aproape similar cu un genocid, să blochezi finanţarea, să nu poţi să susţii aceşti copii pentru interesele unuia care a participat la toate Adunările Generale de alegeri şi niciodată nu a fost ales.

El (n.a. – Marius Vecerdea) a candidat în permanenţă şi sunt persoane cărora le-a spus că atâta timp cât el nu este ales va face tot ce depinde de el şi de echipa lui să boicoteze şi să saboteze finanţarea Federaţiei Române de Tenis. Consider că interesul naţional trebuie să fie mai mare decât interesul unui grup care ne sabotează şi boicotează„, a spus George Cosac.

La Adunarea Generală de azi s-au prezentat doar şapte reprezentanţi ai cluburilor. Pentru a fi statutară, ar fi trebuit să fie prezenţi reprezentanţii a două treimi din cluburile afiliate, adică 36 din totalul de 53.

Front comun pentru FRT și Ion Țiriac

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Marius Copil au postat pe Facebook mesaje asemănătoare în care condamnă Ministerul Tineretului și Sportului pentru că nu alocă bani de la buget pentru Federația Română de Tenis.