RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Finalul unei ere! O handbalistă de legendă a spus adio naționalei României

Meciul România – Ucraina, din preliminariile Campionatului European de handbal din 2020, a reprezentat ultima apariție în tricoul naționalei pentru Valentina Ardean Elisei. Jucătoarea în vârstă de 37 de ani și-a anunțat retragerea la finalul partidei de la Brașov, în care a înscris trei goluri.

Înaintea partidei cu Ucraina, Valentina Ardean Elisei a fost premiată de către președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

Valentina Elisei Dedu

Valentina Ardean Elisei are un palmares impresionant la echipa națională: a cucerit medalia de bronz la Campionatul European din 2010, este vicecampioană mondială în 2005 și medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2015, dar și campioană europeană de tineret în 2000.

La nivel de club, Elisei a fost finalistă a Ligii Campionilor, în 2010, cu Oltchim, câștigătoare a Cupei EHF, în 2018, cu SCM Craiova, a Cupei Cupelor, în 2007, cu Oltchim, și a Cupei Cahllenge, în 2002, cu Cetate Deva.

Astăzi a fost ultimul meci al lui Alice la echipa naţională. Am împărţit multe momente frumoase, a fost unul dintre oamenii de baza din ultimii 15 ani. Colegă şi profesionistă desăvârşită. Echipa naţionala o să-ţi ducă lipsa, Alice!”, a scris Cristina Neagu pe Instagram.

A fost o onoare şi un privilegiu să joc alături de tine în ultimii 6 ani, Valentina Ardean Elisei! Ai realizat atât de multe lucruri frumoase care vor rămâne pentru totdeauna cu noi. O inspiraţie pentru noi, cele mai tinere, profesionistă desăvârşită, plină de energie pozitivă, care a avut un impact asupra noastră, a tuturor. Naționala de handbal a fost mai bună cu tine în ea, dar nu am niciun dubiu că vei reuşi în tot ceea ce vei face de acum!”, a scris Eliza Buceschi.

Colega mea de cameră, cea mai bună colegă! Sunt tristă că pleci, dar sunt fericită că ai fost în viaţa mea. M-ai învăţat multe lucruri, îţi mulţumesc şi sunt onorată că am fost colegă de echipă şi colegă de cameră. Îşi doresc toate cele bune. Eşti un model, exemplul meu în viaţă!”, a scris Iulia Dumanska.

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare