UPDATE: Comisia de Etică şi Disciplină din cazul FRF a avut un prim contact cu cazul înaintat de CFR Cluj împotriva lui Gigi Becali pentru declaraţii xenofobe şi telefonul dat lui Dan Petrescu în ziua meciului direct, dar a amânat luarea unei decizii. Potrivit sport.ro, membrii Comisiei au decis rejudecarea speţei, acţiune care va avea loc miercurea viitoare, la trei zile după derby-ul dintre FCSB şi CFR, de pe Arena Naţională.


Miercuri, Comisia de Etică din cadrul FRF trebuie să dea un prim verdict în cazul memoriului formulat de CFR Cluj, prin care cere penalizarea FCSB cu 3 puncte și suspendarea finanțatorului Gigi Becali între 6 și 12 luni, precum și aplicarea unei amenzi de 300.000 de lei. Becali a fost reclamat pentru declarații xenofobe și pentru că l-a sunat pe Dan Petrescu înainte de meciul direct.

Totodată, FCSB a depus o plângere la Comisia de Disciplină a FRF împotriva lui Dan Petrescu şi a clubului CFR Cluj, în baza declarațiilor făcute de către antrenorul clujenilor privind favorizarea roș-albaștrilor prin deciziile arbitrilor.

Într-o intervenție telefonică la Pro X, Gigi Becali și-a spus punctul de vedere în legătură cu reclamațiile celor două echipe:

„Dacă au fost făcute niște cărți, le-a stricat Dumnezeu. Dan Petrescu a făcut declarații de 100 de ori mai grave, când a spus că «Suntem furați, ciuruiți». Probabil că reclamația lor va fi respinsă. Dacă se va întâmpla asta, mi-a spus Vasi (n.r. Vasile Geambazi, patronul din acte la FCSB) că noi renunța la plângere.

Nu avem nevoie de așa ceva, deși, pe regulament, CFR trebuie depunctată. Dar pe noi nu ne interesează să câștigăm campionatul la «masa verde». Cine vrea să câștige la «masa verde» e hoț, mincinos, bandit și tâlhar. Aici vorbesc la modul general. În România e posibil orice, dar e nu cred că Steaua poate fi depunctată și CFR nu”, a declarat Gigi Becali la Pro X.