FIFA va prelungi sezonul 2019-2020 pe o perioadă nedeterminată

FIFA va anunţa în următoarele zile prelungirea sezonului 2019/2020 pe o perioadă nederminată, pentru ca competițiile interne să poată fi duse la bun sfârşit, în momentul în care răspândirea virusului se va diminua, conform mirror.co.uk.

Partidele se vor desfăşura cel mai probabil cu porţile închise, dar este posibil să aibă loc şi cu spectatori, acolo unde autorităţile vor permite.

Într-o scrisoare adresată asociaţiilor naţionale, UEFA se declară încrezătoare privind reluarea meciurilor de fotbal în lunile următoare, în condiţiile fixate de autorităţi şi consideră că toate deciziile de a abandona competiţiile naţionale în acest stadiu sunt premature şi nejustificate.

O măsură va fi luată în ceea ce priveşte prelungirea contractelor jucătorilor după data de 30 iunie, când ar fi trebuit să expire oficial sezonul. Contractele jucătorilor vor fi prelungite automat până la finalizarea fiecărei ligi în parte.

FIFA speră că planurile vor permite fiecărei țări să-și termine competițiile doar atunci când vor vedea că este sigur să facă acest lucru.

UEFA a averizat că federaţiile care opresc definitiv sezonul acum riscă excluderea din cupele europene.

CITEȘTE ȘI: Starea de urgență a fost PRELUNGITĂ! Klaus Iohannis: ”Milioane de măști vor ajunge la populație!”

Spynews.ro