RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

FIFA şi UEFA contestă în continuare Super Liga Europei! ,,Nu vom recunoaşte competiţia”

FIFA şi confederaţiiile AFC, CAF, Concacaf, CONMEBOL, OFC și UEFA au dat un comunicat prin care îşi exprimă dezacordul cu privire la înfiinţarea Super Ligii Europei.

La această competiţie ar urma să ia parte nu mai puţin de 18 echipe din cele mai tari campionate ale Europei şi ar urma să devină mult mai atractivă decât Champions League.

Chiar dacă această competiţie există doar la stadiul de idee, forurile fotbalului mondial au luat atitudine în aceast caz şi transmit că nu vor recunoaşte această competiţie, iar cei care vor participa în Superligă vor avea de suferit.

În vederea ultimelor speculații apărute în presă, cu privire la crearea unei Super Ligi Europene de către anumite cluburi, FIFA și cele șase confederații afirmă din nou că o astfel de competiție nu va fi recunoscută. Orice club și orice jucător care se implică într-o astfel de competiție nu va mai primi acceptul să participe în nicio competiție organizată de FIFA sau cele șase confederații.

Potrivit statutului FIFA, toate competițiile trebuie organizate și recunoscute de forul competent. Astfel, confederațiile recunosc Campionatul Mondial al Cluburilor, cu actualul format, ca fiind singura competiție mondială la nivel de club, în timp ce FIFA recunoaște competițiile la nivel de club organizate de confederații ca fiind singurele competiții intercluburi la nivel continental.”, apare în comunicatul dat de FIFA.

Super Liga Europei ar avea în componenţă echipe din cele mai bune 5 campionate din Europa: Anglia, Italia, Spania, Franţa şi Germania. Competiţia ar urma să înceapă în anul 2022, iar cluburile care insistă pentru această competiţie ar fi Liverpool, Manchester United şi Barcelona.

Partea financiară ar urma să fie asigurată de banca JP Morgan, cu suma de 5 miliarde de euro. Câştigătoarele vor urma să încaseze sute de milioane.

Citeşte şi VIDEO | Corneliu Papură reacţionează după ce a fost contestat: ,,Şi când aveam o medie de puncte de titlu eram criticat”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare