Pilotul spaniol Fernando Alonso a anunțat că se va retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului în curs. Ajuns la 37 de ani, dublul campion mondial este hotărât să încheie în forță alături de echipa McLaren-Renault.

Fernando Alonso a câştigat 32 de curse în carieră și s-a clasat de 97 de ori pe podium. Ibericul a debutat în Formula 1 în 2001.

În sezonul actual, Fernando Alonso se află pe locul 9, cu 44 de puncte.

După 17 ani minunaţi în acest sport incredibil, este timpul să schimb şi să avansez. Am savurat fiecare minut din aceste sezoane nebune şi nu voi putea niciodată să mulţumesc îndeajuns oamenilor care m-au ajutat. Mai sunt destule Grand Prix-uri în acest sezon şi voi participa la ele cu mai mult angajament şi pasiune ca niciodată. Vom vedea ce ne aduce viitorul. Mă aşteaptă noi provocări. Trăiesc unul dintre cele mai fericite momente din viaţa mea şi trebuie să merg înainte şi să explorez aceste noi aventuri„, a declarat Alonso, citat de BBC.

Pilotul spaniol a realizat un videoclip emoționant în care vorbește despre experiențele din Formula 1.

Fernando Alonso a intrat în istoria Formulei 1, fiind primul pilot spaniol care a devenit campion mondial, în 2005, cu Renault. A urmat un alt titlu în 2006.

Alonso a mai concurat pentru echipele Minardi, McLaren și Ferrari.