Federația Română de Fotbal (FRF) cere devansarea partidelor din Liga 1 pentru a pregăti play-off-ul România – Islanda din luna martie. Federația argumentează că o confruntare decisivă pentru calificarea la EURO 2020 este mai importantă decât programul din Liga 1.

România urmează să întâlnească Islanda joi, 26 martie. Deplasarea către țara gazdă va avea loc marți, pe 24 martie, astfel că timpul de pregătire al meciului ar fi unul limitat, ținând cont că ultimele jocuri ale etapei Ligii 1 sunt programate luni, 23 martie.

Propunerea FRF către Liga Profesionistă de Fotbal a fost de a discuta cu deținătorii de drepturi pentru a analiza posibilitatea ca echipele din Liga 1 care dau jucători la lotul național să fie programate joi sau vineri, adică pe 19 și 20 martie.

Această propunere vine în urma discuțiilor avute cu selecționerul Mirel Rădoi, care ar putea avea la dispoziție jucătorii începând de sâmbătă dimineață. Am câștiga astfel o zi sau chiar două pentru a pregăti duelul cu Islanda. Am găsit înțelegere la reprezentanții cluburilor din Liga 1 în CEx și sperăm să găsim și la deținătorii de drepturi„, a spus președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Deciziile Comitetului Executiv al FRF din 14 ianuarie 2020

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, prezintă cele mai importante măsuri adoptate în ședința Comitetului Executiv din 14 ianuarie 2020.

Publicată de Federația Română de Fotbal pe Marţi, 14 ianuarie 2020