Echipa de Fed Cup a României pleacă astăzi spre Franța, pentru confruntarea din semifinalele competiției. Monica Niculescu crede că Florin Segărceanu are o misiune dificilă să aleagă jucătoarele care vor evolua, întrucât echipa este foarte bună.

Confruntarea Franţa – România, din semifinalele Fed Cup, va avea loc pe 20 şi 21 aprilie, la Rouen, pe zgură în sală. 

Emoțiile sunt mari, mi s-a părut că a trecut rapid timpul de la ultimul meci, cu Cehia. Ne-am antrenat bine, suntem sănătoase, cu încredere și sper să facem o treabă frumoasă. Asta îmi place la echipa României, avem multe variante. Aș putea să joc la dublu și cu Irina, și cu Simona, și cu Buzărnescu, și cu Raluca. Bineînțeles, și Irina ar putea să joace cu Simona. De aceea suntem și în semifinale, avem variante.

Publicul francez e destul de gălăgios, agresiv. Am jucat de multe ori în Franța, mai ales cu Parmentier. Va fi foarte dificil, vom vedea. În Cehia, n-am simțit că jucăm în deplasare, mi-a plăcut. În Franța, publicul e destul de ‘supărat’, să zicem.

Simona a jucat de multe ori cu aceste franțuzoaice… și eu am jucat. Le știm foarte bine. Cred că zgura este atuul nostru. Mie îmi place foarte mult să joc pe hard, dar va fi zgură în sală și nu este foarte rău acest lucru„, a spus Monica Niculescu la DigiSport.

View this post on Instagram

Ready !

A post shared by Monica Niculescu (@monica.niculescu.12) on

Din echipa României, condusă de către Florin Segărceanu, vor face parte Simona Halep (locul 2 WTA), Mihaela Buzărnescu (31 WTA), Irina Begu (82 WTA), Monica Niculescu (133 WTA) şi Raluca Olaru (locul 35 WTA la dublu).

Căpitanul nejucător al echipei Franței, Julien Benneteau, a mizat pe Caroline Garcia (locul 21 WTA la simplu), Kristina Mladenovic (63 WTA la simplu, locul 3 WTA la dublu), Alize Cornet (54 WTA), Pauline Parmentier (53 WTA) și Fiona Ferro (locul 108 WTA).