România a fost eliminată de Rusia în play-off-ul pentru turneul final al Fed Cup! ‘Tricolorele’ au pierdut meciul decisiv de dublu, iar alegerea făcută de căpitanul nejucător Florin Segărceanu a fost contestată de multă lume. Echipa desemnată inițial pentru dublu, Irina Bara/Raluca Olaru, nu a mai jucat.

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse au fost învinse la dublu de către echipa Anna Blinkova/Anna Kalinskaya, scor 6-3, 6-2.

România va juca un play-off pentru a rămâne în Grupa Mondială a Fed Cup.

Raluca Olaru a avut niște probleme, contracturi la spate în timpul săptămânii. La încălzire, înainte de meci, mi-a zis că nu este 100% aptă să intre pe teren. În acel moment, a trebuit să iau o decizie foarte rapidă, aveam 5 minute pentru a schimba echipa. Noi aveam, de la antrenamente, două formule de dublu: Raluca Olaru cu Irina Bara și Jaqueline Cristian cu Gabi Ruse. Ele joacă foarte bine împreună, au câștigat un turneu de dublu săptămâna trecută.

Aici e o problemă să schimbi. O jucătoare e obișnuită să joace în partea dreapta, alta în partea stângă, chimia dintre ele nu e aceeași. M-am bazat pe încrederea pe care a căpătat-o Jaqueline după meciul de simplu.

Ana Bogdan n-a fost niciodată în calcule pentru dublu. Știam că ea e jucătoare de bază la simplu. Nu e o specialistă la dublu. Mai ales că nu era cuplată cu nimeni la antrenamente. Am încercat ca la meciul de dublu să ai un cuplu proaspăt. Ana Bogdan a avut două meciuri foarte lungi.

Gabriela Ruse a avut probleme cu respirația și o ușoară durere în gât, dar nu avea nimic special. A luat tratament și a fost OK. Azi dimineață, s-a simțit puțin obosită. La încălzire, după 25 de minute, a venit și mi-a zis <Nu pot să respir ca lumea, nu sunt aptă pentru un meci de trei seturi>. Și am ales-o pe Jaqueline pentru meciul de simplu.

Rusoaicele au făcut un meci extraordinar la dublu. Nu știu dacă Blinkova a făcut două greșeli neforțate tot meciul. Noi am început bine, cu un break rapid. N-am reușit să facem 3-0, iar de acolo s-a schimbat sensul jocului.

Ana Bogdan a dus în spate echipa, a jucat foarte bine două zile la rând. Alexandrova e o jucătoare mai puternică, e numărul 28 în lume. E bine că avem un lider în echipă. Partea pozitivă e că am avut trei debutante care au făcut față cu brio. Prioritatea e să rămânem în această grupă„, a spus Florin Segărceanu la DigiSport.

După 3-2 cu România, Rusia merge la Turneul Final al Fed Cup, programat între 14 și 19 aprilie la Budapesta.

Rezultatele complete ale întâlnirii România – Rusia:

Gabriela Ruse – Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6

Ana Bogdan – Veronika Kudermetova 6-3, 6-7 (5), 6-1

Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7

Jaqueline Cristian – Veronika Kudermetova 7-5, 6-3

Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse – Anna Blinkova/Anna Kalinskaya 3-6, 2-6