Echipa de FED Cup a României va juca împotriva Cehiei, sâmbătă și duminică, la Ostrava, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale 1 din FED Cup. 

Echipa României a plecat în această dimineață spre Cehia. Din echipa adversă lipsește Petra Kvitova, numărul 2 mondial și finalistă la Australian Open.

Simona Halep este de părere că România are o șansă în plus.

Putem spune că e o șansă în plus, dar este cel mai greu meci din grupe. Am piredut ultimul meci, în 2016.

Echipa nostră a fost puternică mereu, dar acum suntem mai mature și cred că avem o șansă în plus.

Suntem șase jucătoare  în top 100 și asta înseamnă foarte mult. În Fed Cup este diferit însă și nu știi niciodată ce se poate întâmpla„, a spus Simona Halep la aeroport, potrivit TV Digi Sport.

„E o partidă grea, au jucătoare foarte bune și foarte experimentate. Faptul că Petra nu vine e un avantaj pentru noi, dar trebuie să ne gândim doar la echipa noastră și la ce avem de făcut.

Știm cum este publicul lor. Am jucat anul trecut la Praga finala contra Petrei. Eu sunt obișnuită și cred că și celelalte jucătoare se vor adapta. Contează foarte mult și atmosfera, care e una foarte bună. Asta ne dă o stare de pozitivism și ne putem concentra foarte bine.

Eu mă simt bine pe hard și sper că voi putea juca la un nivel foarte ridicat, asta îmi doresc. Voi vedea în zilele următoare cum se prezintă suprafața. Le felicit (n.r. Irina Begu şi Monica Niculescu au câştigat finala de la Hua Hin), mă bucur mult pentru rezultate.

Cu siguranță vor veni foarte încrezătoare. Poate vor juca la dublu, cine știe. Ele mereu au jucat foarte bine împreună și asta poate fi un plus pentru noi”, a declarat și Mihaela Buzărnescu, potrivit Digisport.

Ultimul meci direct dintre cele două echipe a avut loc la Cluj, în 2016. România a pierdut cu 2-3.