Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) va judeca litigiul dintre FCSB și Federația Română de Fotbal (FRF). Gigi Becali speră să nu fie obligat să înfiinţeze o echipă de fotbal feminin și a continuat seria declarațiilor cu tentă sexistă.

FCSB a solicitat TAS anularea deciziei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din 3 iulie, prin care cluburile din Liga 1 sunt obligate să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin, începând cu sezonul 2020-2021, pentru a putea primi licenţa.

Vicecampioana României susține că FRF a încălcat statutul şi afectează activitatea unui membru afiliat, iar decizia impusă are un caracter profund discriminatoriu.

Din această problemă va câştiga România, pentru că nu e normal să mă obligi să fac ceva, nu poţi să impui aşa. Că asta înseamnă, eu te oblig să faci fotbal feminin, deşi mie nu îmi place să fac asta. Nu poţi să mă obligi tu pe mine să îmi placă ceva. Eu când am început să fac fotbal de bărbaţi am făcut pentru că mi-a plăcut să fac fotbal. Acum vii tu şi îmi spui că trebuie să fac fotbal feminin?

E o activitate care nu îmi place, cum să mă obligi tu să o fac, să dau banii pentru ceva ce nu îmi place, este contra firii. Când văd femei că joacă fotbal dau pe alt program, imediat, sau închid„, a spus Gigi Becali pentru Agerpres.

Iată celelalte argumente prezentate de FCSB la TAS pentru a combate decizia FRF:

  • nicio federaţie din Europa nu impune cluburilor de fotbal masculin înscrierea unor echipe feminine în anumite competiţii şi a dat ca exemplu Real Madrid, Borussia Dortmund şi AS Monaco;
  • FRF încalcă inclusiv libertatea privind practicarea sportului de performanţă, care este un drept, şi nu o obligaţie;
  • Federaţia Română de Fotbal mută propria responsabilitate (privind dezvoltarea fotbalului feminin) în sarcina cluburilor din Liga 1, lucru profund injust şi nelegal;
  • Popularitatea ridicată a fotbalului masculin se datorează strict preferinţelor publicului larg.