RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

FCSB nu renunţă la palmares! Asociaţia care luptă cu CSA Steaua

Asociaţia „Salvaţi Steaua” a luat fiinţă în vara lui 2020 şi are un singur scop declarat: să păstreze palmaresul clubului înfiinţat în 1947 în dreptul echipei lui Gigi Becali din Liga 1.

Virgil Boglea a dat detalii despre felul în care s-a constituit asociaţia şi primii paşi în procesul pentru palmaresul clubului roş-albastru.

„Odata cu intoarcerea domnului Mustata acasa, au iesit la iveala voci care sa sustina partea fostei Steaua Bucuresti. Observand demersurile suporterilor, am ajuns la concluzia ca putem face ceva impreuna. 

Asociatia ‘Salvati Steaua’ a luat fiinta efectiv in iunie 2020 cand ne-am prezentat proiectul, scopul, obiectivul nostru fiind de a lamuri situatia palmaresului Stelei. Ulterior am inceput demersurile judiciare pentru realizarea acestui scop. Primul demers a fost acela de a ne adresa MApN-ului de a ne oferi informatii. 

Le-am cerut sa ne spuna care a fost modalitatea in care a luat fiinta Asociatia Sportiva Centrala a Armatei, pe 7 iunie 1947, modalitatea prin care ulterior s-a schimbat denumirea sau s-a trecut la o alta entitate juridica, Clubul Sportiv Central al Armatei, Casa Centrala a Armatei si Clubul Sportiv al Armatei Steaua. 

Citește și Adrian Porumboiu și Cornel Dinu vă promit o ediție incendiară la Realitatea Sportivă! Astăzi, de la ora 18:00, la Realitatea Plus

Noi ne bazam sustinerile si argumentatia pe acte din trecut. Prezentam fapte obiective si oamenii vor decide care este adevarata Steaua. Avem un proces privind palmaresul aflat in faza de apel. 

Pe 7 aprilie 1998 s-a infiintat Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti, ca o necesitate in urma solicitatilor de la FRF care le punea in vedere celor de la CSA sa privatizeze sectia de fotbal. 

Clubul Sportiv al Armatei a emis un comunicat si a recunoscut ca a fost nevoit sa infiinteze o asociatie care sa suplineasca sectia de fotbal a clubului pentru ca altfel exista riscul de a fi eliminata echipa din cupele europene. 

In ’98 se putea intampla ca aceasta desprindere a sectiei de fotbal sa se faca prin divizare, dar data cu infiintarea asociatiei, la care au participat reprezentanti ai MApN care au acceptat infiintarea asociatiei, a existat o entitate juridica noua care a preluat in intregime traditiile si palmaresul echipei.

Cu privire la marca, s-a decis anularea marcii Steaua, dar pana la urma suporterii echipei Steaua, indiferent de ce parte s-au clasat, trebuie sa cunoasca realitatea obiectiva si sa vada in ce parte a urmat continuitatea pe plan sportiv si juridic.

Procesul cu privire la palmares va lamuri aspectele pe care le dorim lamurite in ceea ce priveste identitatea sportiva a Stelei”, a declarat Virgil Boglea, presedintele Asociatiei ‘Salvati Steaua’, la Pro X.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare