FCSB a cerut Federaţiei Române de Fotbal modificarea Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), pentru a permite ca două cluburi din aceeași divizie să aibă acelaşi sponsor.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus că o decizie va fi luată după ce FRF va primi un punct de vedere din partea UEFA.

FCSB doreşte o modificare în ROAF astfel încât să se permită ca două cluburi, sau mai multe, să semneze contracte cu acelaşi sponsor, iar numele acestuia să poată fi expus pe tricourile de joc. În momentul de faţă, ROAF nu permite ca două cluburi să aibă acelaşi sponsor principal. Noi acum aşteptăm un punct de vedere al celor de la UEFA.

Am făcut şi o analiză şi nu regăsim o prevedere cum avem noi în prezent la nivelul celorlalte ligi din Europa, dar aşteptăm şi un răspuns de la UEFA. Nu ar trebui să fie discuţii dacă se va modifica acel articol, pentru că noi ne dorim doar ca integritatea competiţiei să nu aibe de suferit. Un sponsor nu are capacitate de influenţă în luarea unor decizii.

Să nu îşi imagineze cineva că în străinătate un sponsor poate impune titularizarea unui jucător sau altceva. Echipele se bat pentru sumele din drepturile TV, pentru un loc anume în campionat şi aşa mai departe. Iar în Anglia, Italia, Franţa şi Spania se întâmplă ca numele unui sponsor să apară pe echipamentele de joc ale mai multor echipe„, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Conferință de presă Răzvan Burleanu, după încheierea şedinței de Comitet Executiv FRF

Publicată de Federația Română de Fotbal pe Miercuri, 22 mai 2019