FCSB a depus o plângere la Comisia de Disciplină a FRF împotriva lui Dan Petrescu şi a clubului CFR Cluj, în baza declarațiilor făcute de către antrenorul clujenilor privind favorizarea roș-albaștrilor prin deciziile arbitrilor.

Potrivit unui document semnat de către președintele Valeriu Argăseală, FCSB a cerut sancţionarea lui Dan Petrescu cu o suspendare de 16 jocuri şi o amendă de 300.000 de lei. În plus, bucureștenii cer depunctarea rivalilor din Cluj-Napoca.

În opinia noastră, seamănă declaraţiile date de Gigi cu ale lui Dan Petrescu. Doar că ale lui sunt mult mai grave. Nu le dă cineva care nu are nicio legătură în acte cu clubul. Becali din 2012 nu mai are nicio treabă, în acte. Dacă se dă depunctare la noi, 100% se dă şi pentru ei.

Să te plângi că joacă adversarii împotriva ta, mie mi se pare ceva foarte, foarte periculos. V-aș ruga să prezentați cadre de la meciul nostru cu Viitorul și cu bucuria celor de la Viitorul, cu trageri de timp pe finalul partidei, iar noi n-am scos niciun cuvân despre asta … mi se pare o chestie normală, suntem obișnuiți cu asta. Dar tu, Dan Petrescu, care vii din Anglia, acolo unde, în 2007, Charlton trebuia să câștige împotriva lui Tottenham și scăpa de retrogradare, Tottenham nu urca niciun loc, nu cobora niciun loc, indiferent de rezultat. A câștigat Tottenham cu 2-0, a dat gol Defoe, care jucase la Charlton. Nu s-a supărat nimeni!„, a spus Mihai Stoica, la Digi Sport.

„În play-off suntem furați pe față”

După remiza CFR-ului în deplasare la Iaşi, scor 1-1, din 22 aprilie, Dan Petrescu a insinuat că FCSB este ajutată în lupta pentru titlu, în special de către arbitri.

În play-off suntem furaţi pe faţă. Haţegan nu ne-a dat penalty cu Steaua, azi a inventat un penalty. E clar că Steaua e cea mai avantajată în play-off. Dacă ştiu să se descurce, ok, să ia titlul, dar nu e meritat. S-au făcut atâtea presiuni în prima parte a campionatului, mă refer la Gigi Becali şi la MM Stoica. Vreau să-i întrebaţi pe cei de la Astra de ce cu noi mâncau pământul, dar cu Steaua n-au existat. Iaşiul la Craiova n-a jucat, jucătorii de bază erau pe bancă. Aşa se întâmplă pe la noi, pe aici. Pentru ce i-a trebuit acest punct Iaşiului? S-au bucurat de parcă au luat campionatul mondial. Sunt şocat de anumite lucruri. E clar că sunt făcute cărţile. Situaţia e clară! Îmi menţin decizia de a pleca şi dacă vom ieşi campioni. Oricum nu vom fi lăsaţi, staţi liniştiţi. Pe Arena Naţională cred că nici dacă moare cineva de la noi pe teren nu vom primi penalty. La meciul cu Steaua va fi un arbitru român şi o va ajuta pe Steaua„, a spus Petrescu.

Miercuri, Comisia de Etică din cadrul FRF trebuie să dea un prim verdict în cazul memoriului formulat de CFR Cluj, prin care cere penalizarea FCSB cu 3 puncte și suspendarea finanțatorului Gigi Becali între 6 și 12 luni, precum și aplicarea unei amenzi de 300.000 de lei. Becali a fost reclamat pentru declarații xenofobe și pentru că l-a sunat pe Dan Petrescu înainte de meciul direct.