FCSB a făcut spectacol cu Rudar Velenje, în Europa League. Urmează ‘dubla’ cu Hajduk Split

UPDATE 22:22 S-a încheiat meciul! FCSB învinge Rudar Velenje cu 6-0 pe ansamblul ambelor manșe și se califică în turul trei preliminar al Europa League.

UPDATE 23:21 GOOL pentru FCSB!!! Daniel Benzar înscrie pentru 4-0. Moruțan a trimis o pasă splendidă, la limita ofsaidului, iar Benzar a trimis mingea printre picioarele portarului, din unghi.

UPDATE 23:18 Ritm scăzut de joc în ultimele minute. Au fost arătate trei minute de prelungiri.

UPDATE 23:08 Ocazie pentru Rudar Velenje! Kamara a reluat din foarfecă, din centrul careului. Mingea a fost prinsă în doi timpi de către Bălgrădean.

UPDATE 23:02 Ultima înlocuire la FCSB: a ieșit Florinel Coman și a intrat Daniel Benzar.

UPDATE 22:56 GOOL pentru FCSB! Florinel Coman a înscris. Mijlocașul în vârstă de 20 de ani a primit mingea în centrul careului și a șutat puternic, sub bară. Jakolis a oferit pasa de gol. Apărarea lui Rudar a fost dezastruoasă astăzi! 

UPDATE 22:48 A doua înlocuire la FCSB: a ieșit Mihai Pintilii și a intrat Kamer Qaka.

UPDATE 22:45 Ocazie pentru FCSB! Florinel Coman a sprintat superb în banda stângă, apoi a driblat un fundaș și a șutat la colțul lung. Mingea s-a dus milimetric pe lângă poartă.

UPDATE 22:39 Ratare uriașă pentru FCSB! Gnohere a primit o centrare perfectă în careu, dar nu a reușit să împingă mingea în poartă. Balonul s-a dus în bară, în condițiile în care atacantul francez nu a avut o execuție bună.

UPDATE 22:37 GOOL pentru FCSB! Olimpiu Moruțan înscrie după o fază spectaculoasă. Mijlocașul a driblat doi fundași în careu, apoi a șutat la colțul lung din 12 metri. 

UPDATE 22:32 A început repriza a doua. O înlocuire la FCSB: a ieșit Florin Tănase și a intrat Harlem Gnohere.

UPDATE 22:15 După două minute de prelungiri, prima repriză se încheie. 1-0 pentru FCSB.

UPDATE 22:13 Florin Tănase a primit cartonașul galben.

UPDATE 22:10 Rudar nu a trimis niciun șut spre poarta lui Bălgrădean!

UPDATE 22:00 Junior Morais a primit cartonașul galben, după un fault din spate în apropierea tușei din stânga terenului.

UPDATE 21:57 Rudar Velenje trebuia să primească penalty! Solomun a centrat din banda stângă, iar mingea l-a lovit în mână pe Ovidiu Popescu. Slovenii au protestat vehement față de decizia arbitrului rus.

UPDATE 21:51 GOOL pentru FCSB!!! Căpitanul echipei, Florin Tănase, transformă lovitura de la 11 metri.

UPDATE 21:50 PENALTY pentru FCSB!!! În urma unei lovituri libere, Planic a deviat mingea cu capul în direcția lui Bălașa, care avea prim-planul. Fundașul a fost tras de tricou și a căzut în careu.

UPDATE 21:49 Căpitanul slovenilor, Kasnir, a primit cartonașul galben, pentru un fault dur asupra lui Florinel Coman.

UPDATE 21:42 Presiune uriașă creată de FCSB! În urma unui corner, Bălașa a deviat mingea spre colțul lung, dar Junior Morais nu a reușit să trimită cu capul. Fundașul stânga era nemarcat, la câțiva metri de poartă.

UPDATE 21:39 Ocazie pentru FCSB! Pintilii i-a pasat excelent pe culoar lui Jakolis, dar șutul croatului din marginea careului a fost destul de slab, pe centrul porții.

UPDATE 21:37 Jucătorii de bandă ai FCSB își creează ușor spații în apărarea adversă. Fără ocazii clare de gol până acum. Calitatea slabă a gazonului, în anumite zone, afectează jocul.

UPDATE 21:30 A început meciul! Rudar a avut lovitura de start. Destul de puțini spectatori prezenți pe Arena Națională!

UPDATE 21:10 Hajduk Split o așteaptă pe FCSB în turul trei preliminar din Europa League.

UPDATE 20:20 Au fost anunțate echipele de start. Sunt surprize în primul ’11’ al roș-albaștrilor. Apar Junior Morais, Nedelcu, Jakolis și Moruțan. Ovidiu Popescu joacă fundaș dreapta!

#UEL #FCSBRudar #Turul2Aceasta este echipa trimisa in teren de Nicolae Dica in partida cu NK Rudar Velenje, din turul 2 preliminar al UEFA Europa League.

Publicată de FCSB pe Joi, 2 August 2018

Rudar: Malnar – Pisek, Kasnic (cpt.), Vasiljevic, Tomasevic, Pusaver – Solumun, Muic, Bolha, Santek – Simunac.

Rezerve: Pridigar (p), Trifkovic, Parfitt-Williams, Vodeb, Kamara, Coralic, Tucic.


FCSB va juca de la ora 21:00, pe Arena Națională, returul cu slovenii de la Rudar Velenje, în turul doi preliminar al Europa League. Roș-albaștrii au avantajul rezultatului de 2-0 din partida tur.

FCSB a controlat autoritar partida de la Velenje și a înscris prin Dennis Man (5′) și Filipe Teixeira (74′).

Dacă va trece de Rudar, FCSB va juca în turul trei preliminar al Europa League împotriva învingătoarei din ‘dubla’ Slavia Sofia (Bulgaria) – Hajduk Split (Croația), 0-1 după meciul tur.

Nicolae Dică a declarat că le va cere jucătorilor concentrare maximă, deoarece avantajul de două goluri poate fi întors ușor în fotbal. Mai mult, tehnicianul vicecampioanei României a declarat că primul obiectiv al sezonului este calificarea în grupele Europa League.

nicolae dica

Le-am cerut jucătorilor să ne gândim mult la acest joc și să dăm totul pentru calificare. Eu am emoții la fiecare meci, de asta spun că trebuie să fim concentrați la maximum. Cred că cei de la Rudar vor încerca să joace mai ofensiv. Au o șansă mică, dar vor încerca să facă totul pentru a se califica. Au probleme pe tranziția negativă, am văzut și în tur. Îmi doresc pentru fotbalul românesc ca echipele românești din cupele europene să facă foarte multe puncte. Ar fi un eșec financiar să nu ne calificăm în grupe, sunt foarte mulți bani. Asta îl interesează și pe patronul nostru, ca noi să aducem bani în club“, a spus Dică în cadrul unei conferințe de presă.

Tehnicianul formaţiei Rudar Velenje, Marijan Pusnik, a declarat că întoarcerea rezultatului din tur este un obiectiv extrem de dificil.

Obiectivul rămâne acelaşi, calificarea poate cu un rezultat bun mâine seară. E o plăcere să jucăm aici la Bucureşti, pe un stadion frumos. E destul de greu să întoarcem rezultatul după 2-0 în tur, dar în fotbal orice este posibil. Şi dacă FCSB va prinde o zi proastă, avem şanse să ne calificăm. E o diferenţa mare între jucătorii noştri şi cei ai Stelei, toţi jucătorii lor sunt periculoşi. E o diferenţă mare şi de buget, Steaua are un buget de zece ori mai mare decât al nostru“, a spus Pusnik.

Rusul Serghei Ivanov va arbitra duelul de joi seară, de pe Arena Națională, dintre FCSB și Rudar Velenje.

Ivanov va fi ajutat de asistenții Maksim Gavrilin şi Roman Usachev, iar rezervă a fost desemnat Evgheni Turbin.