FCSB a câștigat ultimul amical din Olanda: 2-1 chinuit cu Al-Gharafa

FCSB a încheiat stagiul de pregătire din Olanda cu o victorie: Oamenii lui Nicoale Dică au învins-o cu 2-1, în prelungiri, pe Al-Gharafa, locul 5 din Qatar.

Meciul cu qatarienii de la Al-Gharafa, echipă calificată în preliminariile Ligii Campionilor Asiei, a început cu o mică întârziere, arabii ajungând mai târziu la teren, după ce au fost blocați în trafic.

Ultimul test din stagiul de pregătire olandez a început bine pentru FCSB, care a ratat două bune șanse de gol înainte de a deschide scorul, în minutul 17, prin Dennis Man, care a profitat de o respingere greșită a unui fundaș și a înscris dintr-o poziție ușoară.

Wesley Sneijder l-a executat pe Bălgrădean

Bucuria vicecampionilor României a ținut doar un sfert de oră. A egalat nimeni altul decât Wesley Sneijder, vedeta celor de la Al-Gharafa. Olandezul în vârstă de 34 de ani a catapultat mingea în poarta lui Cristian Bălgrădean dintr-o lovitură liberă de la peste 20 de metri.

FCSB a început meciul în următoarea formulă: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălașa, Morais – Qaka, Ov. Popescu, Teixeira – Man, Tănase, Coman.

În a doua repriză, Nicolae Dică a schimbat jumătate de echipă. Au intrat Moruțan, Pintilii, Gnohere, Nedelcu și Jakolis.

FCSB, salvată de un croat

FCSB nu a reușit să își creeze mari ocazii de gol în partea secundă, însă nici adversarii lor n-au strălucit. Ambele formații au prestat un fotbal încâlcit, cu multe pase greșite și puține idei creative.

Finalul le-a aparținut qatarienilor, care au fost aproape în câteva rânduri de a marca golul victoriei, însă fie intervențiile lui Bălgrădean, fie inexactitatea la finalizare a făcut ca scorul să rămână egal, 1-1. Cel puțin până în mintul 90+1, când croatul Antonio Jakolis, ultimul jucător aruncat în luptă de Dică, a marcat golul victoriei.

Jakolis a intrat pe teren în locul accidentatului Olimpiu Moruțan.

După două victorii convingătoare în fața unor adversari modești, 4-1 cu CS Cornu, respectiv 9-1 cu CS Colțea, FCSB nu a reușit nicio victorie în partidele ”tari” din stagiul de pregătire din Olanda.

Oamenii lui Nicolae Dică au remizat, 1-1, FC Bruges și Ajax Amsterdam, și au pierdut cu PAOK Salonic, 1-2.

Echipa va reveni mâine în țară, iar peste o săptămână va debuta în noul sezon al Ligii 1, pe terenul grupării Astra Giurgiu.