RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

FC Barcelona oferă cele mai mari salarii din lume

FC Barcelona este clubul sportiv cu cel mai mare salariu mediu anual din lume, 11,8 milioane de euro. Lionel Messi câștigă peste 2 milioane de euro pe lună.

Potrivit unui studiu al Sporting Intelligence, Real Madrid ocupă locul secund în această ierarhie, cu un salariu mediu anual de 9,14 milioane de euro. 

În acest an, FC Barcelona a generat venituri record de 688 de milioane de euro. Catalanii au alocat aproape 300 de milioane de euro pentru salarii în sezonul 2018-2019.

Lionel Messi și Luis Suarez au cele mai mari salarii de la campioana Spaniei. Argentinianul câștigă peste 2 milioane de euro pe lună, iar uruguayanul primește aproximativ 1,2 milioane de euro lunar.

Mai multe echipe americane de baschet, precum Oklahoma City Thunder (8,87 milioane euro) şi Golden State Warriors (8,84 milioane euro), se regăsesc în topul cluburilor care oferă cele mai mari salarii.

Juventus Torino şi Manchester United se regăsesc între primele zece cluburi sportive care oferă salarii foarte mari.

 

Conform Sporting Intelligence, Premier League este campionatul care plăteşte cele mai mari salarii din lumea fotbalului, cu o medie de 3,39 milioane de euro anual. 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare