Fanii pot fi fericiți! Un nou club din Liga 1 va avea nocturnă! Cât va costa investiția

Vești excelente pentru Dunărea Călărași! Consiliul Județean Călărași a aprobat o hotărâre prin care formația pregătită de Dan Alexa va beneficia în curând la Stadionul Ion Comșa, de instalație de nocturnă și de instalație de încălzire a suprafeței de joc.

Hotărârea care a fost aprobată, luna trecută, în cadrul ședinței Consiliului Județean Călărași prevede a se folosi excedentul bugetar rezultat la finalul lui 2017 pentru realizarea unor investiții la Stadionul Ion Comșa din Călărași.

Conform realitateadecalarasi.net se dorește realizarea instalației de nocturnă și a celei de încălzire a suprafeței de joc. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 1 milion de euro.

Astra Calarasi

„Excedentul bugetului propriu al Judeţului Călăraşi, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar 2017, se ridică la valoarea de 17.695.000 lei, din care, la această dată, se propune utilizarea sumei de 17.688.000 lei, pentru finanţarea programului de dezvoltare pe anul 2018 sub forma prezentată în anexele la proiectul de hotărare”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre menţionat mai sus.

La propunerea președintelui CJ, Vasile Iliuță, din excedentul bugetar din 2017 au fost propuse pentru realizare obiectivele „Instalaţie de iluminat nocturnă a Stadionului Municipal Ion Comşa – teren central – SF, taxe și avize”, cu valoarea de 67.000 lei şi „Instalaţie degivrare teren joc – Stadionului Municipal Ion Comşa Complex Sportiv Municipal – SF, taxe și avize, cu valoarea de 6.000 lei.

stadion ion comsa

O ultimă propunere de modificare în cadrul acestui proiect de hotărâre este reprezentată de introducerea unui nou obiectiv, respectiv „Alimentare cu energie electrică stadion Ion Comşa Complex Sportiv Municipal – Dunărea Călăraşi, post TRAFO”, cu valoarea de 380.000 lei.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, instalaţia de degivrare este evaluate la 80.000 de euro iar pentru montarea instalaţiei de nocturnă ar fi necesară o sumă cuprinsă între 600 şi 800 de mii de euro, în funcţie de înălţimea stâlpilor.