Explicațiile lui Becali, după înjumătățirea salariilor la FCSB. De ce a negociat doar cu Tănase

FCSB a decis reducerea la jumătate a salariilor fotbaliștilor și staff-ului, pe o perioadă de 6 luni, pe fondul suspendării competițiilor. Gigi Becali a vrut să reducă salariile până la începutul anului viitor, dar căpitanul Florin Tănase l-a convins să aplice această măsură doar până în luna septembrie.

Florin Tănase a fost acuzat că și-a trădat coechipierii, pentru că a acceptat reducerea colectivă a salariilor fără a se consulta cu aceștia. Ulterior, mijlocașul a oferit lămuriri prin intermediul unei postări pe Instagram.

Gigi Becali consideră că echipele din Liga 1 au nevoie de sprijin financiar pentru a depăși acest moment dificil, în care toate competițiile sunt suspendate pe termen nedeterminat din cauza COVID-19.

Era normal să vorbesc cu Florin Tănase pentru că băiatul era căpitanul echipei. Cu cine ați fi vrut voi să discut? Dacă Pintilii mai era jucător activ, era și căpitanul echipei și să fiți sigur că vorbeam primul cu el. Tănase chiar s-a luptat ca să le fie bine tuturor din lot. L-am înțeles, nu m-am supărat și să știți că am încercat să fac și cum mi-a zis și el, dar decizia mea deja era luată.

Este adevărat că am vrut să le reduc salariile cu 50% pentru un an, dar Tănase mi-a transmis că este mai bine dacă găsesc o soluție mai bună, și așa am decis să le reduc salariile doar până la toamnă. Tănase nu a trădat pe nimeni și tare aș vrea să îl văd eu pe ăla care l-a făcut trădător“, a spus Becali pentru ProSport.

gigi becali fcsb

Mesajul lui Florin Tănase

“Eu și colegii mei am înțeles situația dificilă în care ne aflăm cu toții și am decis, prin acceptarea unei reduceri salariale temporare, să oferim ceva înapoi clubului care ne plătește și pentru care ne dorim cu toții să facem performanțe.

În calitate de căpitan al echipei, am fost cel care i-a reprezentat pe jucători în discuțiile pe această temă cu patronul, care a propus reducerea salariilor până în ianuarie 2021. La insistențele mele, a acceptat ca această perioadă să se diminueze până în luna septembrie 2020.

Consider că atât eu, cât și colegii mei, pentru faptul că suntem dispuși să renunțăm la sume considerabile din contractele noastre, ar trebui să fim tratați cu respect și considerație!“

Spynews.ro