Experții Eurosport au vorbit despre duelul dintre Simona Halep (7 WTA) și Elina Svitolina (8 WTA) din semifinalele de la Wimbledon.

Simona a ajuns până în semifinalele de la Wimbledon pentru a doua oară în carieră, iar sportiva româncă vrea să se califice în premieră în marea finală.

Mats Wilander, expert Eurosport și câștigător de 7 ori al unui trofeu de Grand-Slam, este de părere că Simona pornește cu prima șansă în meciul de mâine. Specialistul a precizat că sportiva româncă este superioară Svitolinei și poate câștiga trofeul:

”După ce am văzut până acum, o să spun că acest meci ar trebui să fie la îndemână pentru Simona Halep. Svitolina a ajuns până în semifinale pentru prima oară, și avându-l pe prietenul ei, Gael Monfils, totul s-a schimbat. Nu emoțional, ci tactic. Gael are o influență puternică și a convins-o să joace cum ar trebui și nu cum o făcea în mod normal. Simona este mai bună la orice capitol, deci Svitolina trebuie să fie creativă.

Am văzut ieri că Elina a încercat diverse lucruri și asta este influența lui Gael 100%. Ascultă mai mult de el decât de antrenorul ei. Dacă va face ceva diferit, da, are o șansă să câștige.

Simona joacă minunat. Singura mea îngrijorare este faptul că nu a jucat împotriva unei adversare puternice. A jucat împotriva unor oponente inferioare ei. Nu este greu să îți dai seama ce va face Halep împotriva Svitolinei. Ea poate câștiga trofeul de la Wimbledon. Am văzut ieri că Serena nu este chiar de neoprit. Are aproape 38 de ani, are un copil și este evazivă.” a declarat Mats Wilander.

FOTO: Eurosport

Barbara Schett, o altă expertă Eurosport și fostă mare jucătoare, a dezvăluit că Simona este favorită în meciul de mâine. De asemenea, specialista a explicat că sportiva româncă are o mentalitate care o va conduce spre primul trofeu de la Wimbledon din carieră:

”Ce performanță pentru Svitolina! A fost accidentată înaintea turneului și a venit la Wimbledon fără așteptări prea mari. Are un spirit de luptă, joacă minunat, însă cred că Simona este mai bună la toate capitolele. Halep are multă încredere, a jucat cele mai bune două meciuri din acest an și cred că este favorită.

Sinceră să fiu, cred că Simona o va învinge pe Svitolina pentru că este mai constantă. Acesta poate fi anul în care Halep va câștiga turneul de la Wimbledon. A venit cu așteptări puține. Are o mentalitate potrivită care o va conduce spre succes.” a declarat Barbara Schett.

FOTO: Eurosport

Citește și „Iarbă, cred că te iubesc!” Mesajul special al Simonei Halep după calificarea în semifinale la Wimbledon