Petr Pala, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Cehiei, a declarat că România s-a calificat meritat în semifinalele competiției. Deși confruntarea a fost una echilibrată, Pala consideră că Simona Halep și echipa de dublu au jucat la un nivel înalt.

România a învins deținătoarea trofeului Fed Cup, Cehia, cu 3-2, la Ostrava. Simona Halep a câștigat ambele partide de simplu, iar Irina Begu și Monica Niculescu au triumfat în meciul decisiv de dublu.

România ajunge în premieră în semifinalele Fed Cup, în actualul format al competiției, fiind prima țară care învinge Cehia în deplasare în ultimii 10 ani.

Nu am pierdut confruntarea, româncele au câştigat-o. De-a lungul ultimilor zece ani, astfel de partide strânse au mers în proporţie de 90% în favoarea noastră. Trebuie să acceptăm asta. Nu sunt dezamăgit, doar pentru fete, pentru că este greu să vezi cât de supărate sunt. Dar au dat totul pe teren. Ca întotdeauna, m-au făcut mândru„, a spus Petr Pala, citat de site-ul fedcup.com.

Cehia este deținătoarea trofeului și a doua cea mai bună echipă din istoria Fed Cup, cu 11 titluri în palmares. Anul trecut, Cehia a învins Statele Unite cu 3-0 în finală.