EXCLUSIV | “Vreți să spun asta?” Mesajul trimis din Banat la 11 ani de la debutul proiectului Viitorul

Academia Hagi a luat ființă în 2009 și reprezintă pentru mulți modelul de urmat în ceea ce privește creșterea copiilor și juniorilor. 

Miroslav Giuchici nu este însă atât de impresionat de proiectul dezvoltat la Ovidiu de regele fotbalului românesc. Și vine cu argumente în acest sens.

“Hagi adună copii din țară de la 12 ani și nu a scos niciun mare jucător în 11 ani de când a înființat academia. Unii vorbesc despre Răzvan Marin, dar nu l-a crescut el de mic. Nici măcar pe băiatul său nu l-a format de la cea mai fragedă vârstă.

A fost la alte formații până a apărut academia, apoi i-a dat o șansă la echipa mare. L-a vândut cu 2 milioane și l-a cumpărat înapoi cu unul pentru că nu a făcut față acolo. Acum probabil și Hagi este într-o situație financiară dificilă și nu mai merge la fel de bine afacerea”, a fost reacția lui Miroslav Giuchici, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.  

Gheorghe-Hagi-viitorul-constanța

Conform siteurilor de specialitate, cel mai scump jucător vândut vreodată de Viitorul este Răzvan Marin, pe care clubul patronat de Gică Hagi a încasat în total 4,8 milioane de euro în urma trecerii sale la Standard Liege. La mică distanță urmează plecarea lui Ianis Hagi la Genk, care a îmbogățit vistieria constănțenilor cu 4,7 milioane de euro.

Iar podiumul este încheiat de suma plătită de Gigi Becali pentru Florinel Coman, în cuantum de 3 milioane de euro. În total, sunt 12 jucători în istorie vânduți de gruparea de la malul mării pentru măcar un milion de euro.

CITEȘTE ȘI ->> EXCLUSIV | Prima problemă pe care trebuie să o rezolve Edi Iordănescu la CFR: “Se va simți lipsa lui”