Simona Halep surprinde pe toată lumea la Wimbledon. Constănțeanca s-a calificat în finală, după un joc excelent împotriva ucrainencei Elina Svitolina. Urmează marea provocare numită Serena Williams, de șapte ori campioană pe iarba londoneză.

Halep (locul 7 WTA) a învins-o pe Svitolina (8 WTA) cu 6-1, 6-3.

Florin Segărceanu, căpitanul echipei de Fed Cup a României, consideră că Simona Halep pornește cu un avantaj în fața Serenei Williams, din punctul de vedere al formei sportive.

Simona este într-un vârf de formă, are o evoluție extraordinară pe iarbă, are un joc foarte solid, agresiv, și cred că are o șansă de a câștiga titlul. Cred că trece printr-un moment foarte bun al carierei, nu are nicio presiune, probabil că la Roland Garros a scăpat de ea… acum joacă de plăcere, profită de fiecare șansă.

Dacă te uiți la scor pare foarte simplu, dar văzând meciul a fost tensiune, e semifinală. Emoțiile s-au văzut mai mult la Svitolina, era prima oară în semifinală. Din acest punct de vedere a avut un plus Simona, a abordat meciul cu atâta încredere, nu a avut presiunea pe care Svitolina a avut-o.

Orice jucător din Top 10 își dorește să câștige turnee de Mare Șlem, aici e crema. Mai ales la Wimbledon, cea mai mare tradiție, atmosfera, renumele, e altceva. O poate bate pe Serena, sigur că da. Contează cum o să joace Serena, a avut o evoluție oscilantă, a mai pierdut, nu mai e jucătoarea de acum câțiva ani. Are și câteva kilograme în plus. Dar are un serviciu devastator, plus experiență, 22 de titluri de Mare Șlem, înseamnă foarte mult„, a spus Segărceanu la Realitatea TV.

Finala de la Wimbledon, Serena Williams – Simona Halep, se va juca sâmbătă, de la ora 16:00.