EXCLUSIV | Un portar cu CV important pune degetul pe rana fotbalului românesc: “Asta este cea mai mare problemă”

Mircea Bornescu consideră că toată atenția celor care se preocupă de viitorul fenomenului fotbalistic în România trebuie să se îndrepte spre revoluționarea centrelor de copii și juniori. 

Acesta evidențiază capitolul unde lucrurile trebuie să se schimbe radical.

“Asta este cea mai mare problemă a fotbalului românesc pentru că în afară de Hagi nimeni nu scoate fotbaliști. De altfel, dacă nu mă înșel 50 % dintre jucătorii de la U21 de la CE din 2019 au trecut pe la Viitorul. Lumea când vorbește de juniori se uită doar la U19, U18, U17.

Dar problema pleacă de la inițiere, până în 10 ani. Acolo copiii nu învață să lovească mingea, să facă o preluare. Ei când ajung la 13-14 ani la dezvoltare au un mare deficit de tehnicitate individuală. Uitați-vă în România câți jucători lovesc mingea cu piciorul stâng sau dacă sunt stângaci cu piciorul drept”, a mărturisit Mircea Bornescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

hagi viitorul 1

Acesta oferă și o soluție pentru ca România să înceapă să conteze din nou în fotbalul mondial.

“Toate școlile private, toate cluburile să copieze modelul Hagi sau să vină FRF cu un proiect național așa cum au făcut nemții după meciul cu România când au pierdut cu 5-1. Iar toate cluburile l-au aplicat. Până când nu se va întâmpla asta, vom avea jucători și nu fotbaliști.

Acum apar pe sezon maximum 1-2-3 jucători buni pe care să te poți baza. Să facă toți front comun și să meargă la discuții cu Hagi să le spună ce e de făcut de la cei mai mici la cei mai mari”, a adăugat fostul goalkeeper retras din activitate în 2017 de la FC Voluntari. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Bornescu, încurajări pentru unul dintre marile talente ale fotbalului românesc: “Va veni și rândul lui”